Ελλάδα

Στη σκιά του ντέρμπι

Τα φώτα πέφτουν απόψε στο ΟΑΚΑ αφήνοντας στη... σκιά άλλες πέντε αναμετρήσεις για τη δωδέκατη αγωνιστική της Α1. Και λέμε πέντε κι όχι έξι, επειδή η αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Μαρούσι αναβλήθηκε χθες λόγω της ακαταλληλότητας του κλειστού του Ελληνικού, στο οποίο δεν λειτουργεί ο ηλεκτρονικός πίνακας και η θέρμανση είναι... άγνωστη λέξη.

Τα φώτα πέφτουν απόψε στο ΟΑΚΑ αφήνοντας στη... σκιά άλλες πέντε αναμετρήσεις για τη δωδέκατη αγωνιστική της Α1. Και λέμε πέντε κι όχι έξι, επειδή η αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Μαρούσι αναβλήθηκε χθες λόγω της ακαταλληλότητας του κλειστού του Ελληνικού, στο οποίο δεν λειτουργεί ο ηλεκτρονικός πίνακας και η θέρμανση είναι... άγνωστη λέξη.

Ο Άρης με στόχο την τέταρτη συνεχή νίκη του, αλλά χωρίς τη στήριξη του κόσμου του λόγω της τιμωρίας για όσα έγιναν στο ματς με τον Ηρακλή, υποδέχεται τον Πανιώνιο στο «Αλεξάνδρειο». Ο Σαρόν Ντρούκερ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πλην αυτού του Λίνου Χρυσικόπουλου, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στη μέση και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί. Στον αντίποδα, οι «κυανέρυθροι» που επέστρεψαν στις νίκες απέναντι στον Ηρακλή, θα έχουν στις τάξεις τους τον Μίλος Βούγιανιτς, πιθανότατα για προτελευταία φορά, καθώς μετά τον ερχόμενο αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ αναμένεται να μετακομίσει στην Παρτιζάν.

Ματς δίχως αύριο είναι για τον Ηρακλή αυτό με τον Ίκαρο Καλλιθέας στο Ιβανώφειο. Οι «κυανόλευκοι», που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν από τις 6 Νοεμβρίου και μετρούν οκτώ διαδοχικές ήττες και βρίσκονται στην προτελευταία θέση. Ο Γιώργος Καλαφατάκης είδε την ομάδα του να ενισχύεται με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Τζέιμς Πίτερς (δεν αναμένεται να αγωνιστεί, καθώς προσγειώνεται στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν το ματς), ενώ αναζητείται παίκτης και για την περιφέρεια, με φαβορί τον Ουίλιαμ Έιβερι. Οι νεοφώτιστοι θα εμφανιστούν δίχως αγωνιστικά προβλήματα και με στόχο την έκτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Η Καβάλα φιλοξενεί τον Πανελλήνιο στο κλειστό της Καλαμίτσας προερχόμενη-για πρώτη φορά φέτος-από δύο συνεχείς ήττες. Ο Δημήτρης Πρίφτης αντιμετωπίζει ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι εδώ και καιρό οι Σίμτσακ, Στεφανίδης, Ζάρας και Στρναντ, ενώ αμφίβολος είναι ο Γιόροβιτς. Οι «ολυμπιονίκες», με την ψυχολογία στα ύψη από τις δύο συνεχείς νίκες τους και ενισχυμένοι σημαντικά από τις τελευταίες μεταγραφές στοχεύουν σε ένα ακόμη ροζ φύλλο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν υπολογίζει και πάλι στους Παπαμακάριο και Καλαϊτζή, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπέιλι και του Όστοϊτς.

Πολύ ενδιαφέρον ματς διεξάγεται στη Ρόδο μεταξύ Κολοσσού και ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι, μετά από δύο διαδοχικές ήττες, στοχεύουν στη νίκη χωρίς αγωνιστικά προβλήματα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Στον αντίποδα, οι Θεσσαλονικείς θέλουν την τρίτη συνεχή νίκη που θα τους φέρει πάνω από τους Ροδίτες. Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν υπολογίζει στη βοήθεια του Ντόνι ΜακΓκραθ.

Τέλος, το Περιστέρι αντιμετωπίζει τον Ηλυσιακό στοχεύοντας στην επιστροφή στις επιτυχίες μετά από τρία διαδοχικά άτυχα αποτελέσματα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια του Δημήτρη Παπανικολάου που αποθεραπεύτηκε, ενώ οι ουραγοί της βαθμολογίας θα διεκδικήσουν πλήρεις τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δωδέκατης αγωνιστικής:

Άρης-Πανιώνιος 17:00 κεκλεισμένων των θυρών (Novasports 3)
Ηρακλής-Ίκαρος Καλλιθέας 17:00
Καβάλα-Πανελλήνιος 17:00
Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 17:00
Περιστέρι-Ηλυσιακός 17:00
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 21:00 (ΕΤ1)

*ο αγώνας ΑΕΚ-Μαρούσι αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου του Ελληνικού και θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο 15/1

Πανιώνιος-ΑΕΚ 17:00
Μαρούσι-Περιστέρι 17:00
Ίκαρος Καλλιθέας-Άρης 17:00
Ολυμπιακός-Ηρακλής 17:00 κεκλεισμένων των θυρών (ΕΤ1)
Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός 17:00
ΠΑΟΚ-Καβάλα 17:00 κεκλεισμένων των θυρών (Novasports 3)

Κυριακή 16/1

Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρόδου 17:00 (ΕΤ1)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x