Ελλάδα

«Ευκαιρία για κούπα ο Ολυμπιακός»!

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί φέτος στην κορυφή της Ευρώπης παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε την παράσταση των «ερυθρόλευκων» επί της Σιένα, ως δουλειά «του δίκαιου Ίβκοβιτς» και του «μεγάλου βάθους που έχει στον πάγκο». Όλα αυτά, δε, σε συνδυασμό με το «πεσμένο επίπεδο των υπόλοιπων διεκδικητών», τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα να πάρει τον τίτλο.

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί φέτος στην κορυφή της Ευρώπης παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε την παράσταση των «ερυθρόλευκων» επί της Σιένα, ως δουλειά «του δίκαιου Ίβκοβιτς» και του «μεγάλου βάθους που έχει στον πάγκο».

Όλα αυτά, δε, σε συνδυασμό με το «πεσμένο επίπεδο των υπόλοιπων διεκδικητών», τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα να κατακτήσει τον τίτλο.


Αναλυτικά τα λεγόμενα του Γιώργου Καλαφατάκη:


Για την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της Σιένα: «Παρότι βρέθηκα στο ξενοδοχείο της Σιένα και μίλησα με κάποιους από τους ανθρώπους της, δεν ξέρουν κι εκείνοι ακριβώς τι έγινε. Είναι προβληματισμένοι, δεν το περίμεναν. Άλλωστε, είναι μια ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα. Η Σιένα, όμως, δεν έχει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος να ανταπεξέλθει σε τέτοιους αντίπαλους. Δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, που μπήκε από την πρώτη στιγμή συγκεντρωμένος».

Για τους λόγους της καλής πορείας των «ερυθρόλευκων»: «Ο Ίβκοβιτς είναι δίκαιος και αυτό είναι σημαντικό. Όποιος παίζει καλά, είναι φορμαρισμένος, ανταμείβεται και παίζει. Αυτό είναι σημαντικό, όπως και το ότι έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι του καθενός μέσα στην ομάδα. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόγραμμα.

Άλλωστε, είναι πολύ κακό το ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν κίνητρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με εξαίρεση τα μεταξύ τους ματς, που τα περιμένουν πώς και πώς, στα υπόλοιπα κάνουν αγγαρεία. Έχουν το μυαλό τους αλλού -και γι’ αυτό είναι δύσκολο για έναν προπονητή να τους κρατήσει συγκεντρωμένους.

Για το αυριανό ματς του Ολυμπιακού με τη Σιένα: «Δεν θα είναι το ίδιο αύριο, αλλά ήταν μεγάλο το χτύπημα που δέχθηκε για να μπορέσει να σταθεί απέναντί στον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο να εμφανιστούν το ίδιο κακοί σε δύο μέρες, θα δώσουν κάτι παραπάνω -ειδικά οι ΜακΚάλεμπ και Καουκένας θα είναι καλύτεροι- αλλά είναι καθαρά θέμα του Ολυμπιακού. Αν μπει με την ίδια νοοτροπία της Τρίτης, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Οι παίκτες της Σιένα είναι καλοί για την Ιταλία, αλλά όχι για ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού. Το ξύλο περνάει εκεί, αλλά όχι σε τόσο καλές ομάδες».

Για τα ματς του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα δεν είναι η περσινή ομάδα. Το είδαμε όλοι ότι ο Διαμαντίδης τους έπαιξε μόνος του. Είναι γενικά πεσμένο το επίπεδο και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός έχει ευκολότερο έργο για να φτάσει στο Final Four. Αλλά και γιατί έχει μεγαλύτερο βάθος από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν το μειονέκτημα ότι αν κάνει κακό παιχνίδι ο Διαμαντίδης, δεν μπορεί να τον αναπληρώσει κανένας σε ηγετικό ρόλο. Να προσφέρει αυτά που κάνει εκείνος. Αυτό είναι το μεγάλο του πρόβλημα.

Για το «λάθος» του Παναθηναϊκού στην προηγούμενη φάση: «Ο Παναθηναϊκός έκανε τη «στραβή» με τη Λιέτουβος και αυτή πληρώνει. Τριάντα φορές να παίξουν, δεν θα ξαναχάσει. Αν δεν το έκανε, θα πήγαινε με πλεονέκτημα έδρας και πιθανότατα θα έφτανε στο Final Four. Δεν είναι έγκλημα, όμως. Υπάρχουν και κακές μέρες. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πάντα στην κορυφή».

Για τη διαιτησία στο ματς της Βαρκελώνης: «Είναι αναμενόμενο μες στην έδρα της η Μπαρτσελόνα να πάρει κάποια «κουκούτσια». Άλλωστε, αν ήθελε να την ευνοήσει, δεν θα έδινε το αντιαθλητικό στο τέλος. Δεν πρέπει να μένουμε στη διαιτησία. Θα δούμε το δέντρο και ια χάσουμε το δάσος. Το είπε, άλλωστε και ο Ομπράντοβιτς και μου άρεσε πολύ. «Να κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη». Δεν πρέπει να μπει στη λογική της διαιτησίας ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος και να προσπαθήσει στο δεύτερο ματς να κάνει το «break».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x