Ελλάδα

Φως στο… τούνελ

Φως στο... τούνελ θα ρίξει η 25η –και προτελευταία- αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών τόσο για την κορυφή και τα play-offs, όσο και για την παραμονή. Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που θα αναδείξει τον κορυφαίο της κανονικής περιόδου, μπορεί να τραβά όλα τα βλέμματα όμως με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται και οι υπόλοιπες σημερινές μάχες, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 17:00.

Φως στο... τούνελ θα ρίξει η 25η –και προτελευταία- αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών τόσο για την κορυφή και τα play-offs, όσο και για την παραμονή. Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που θα αναδείξει τον κορυφαίο της κανονικής περιόδου, μπορεί να τραβά όλα τα βλέμματα όμως με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται και οι υπόλοιπες σημερινές μάχες, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 17:00.

Ηλυσιακός και ΑΕΚ θα δώσουν τον δικό τους αγώνα για να παραμείνουν στην κατηγορία κόντρα σε Περιστέρι και Μαρούσι, αντίστοιχα. Όσον αφορά στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Κολοσσό και ο Άρης με αντίπαλο τον Πανιώνιο, θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν όσο υψηλότερα γίνεται ενόψει play-offs.Το ίδιο και η Καβάλα που αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο. Το Ίκαρος Καλλιθέας-Ηρακλής θα είναι θεωρητικά το ματς με το λιγότερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν ήδη υποβιβαστεί.

Αναλυτικά:

Ηλυσιακός-Περιστέρι (17:00)

Με την πλάτη στον τοίχο, ο Ηλυσιακός υποδέχεται στην έδρα του το Περιστέρι. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά τη νίκη τους επί του Αμαρουσίου, την Τετάρτη, εξακολουθούν να βρίσκονται στο κυνήγι της παραμονής ωστόσο αυτή δεν εξαρτάται 100% από τους ίδιους. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, συγκατοικεί στην προτελευταία θέση με την ΑΕΚ όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας με την «Ένωση» μειονεκτεί, που σημαίνει πως χρειάζεται μια περισσότερη νίκη. Από την άλλη το Περιστέρι, που επικράτησε του ΠΑΟΚ, θέλει τους δύο βαθμούς που θα το βοηθήσουν να καταταγεί όσο υψηλότερα γίνεται ενόψει play-offs. Αμφότερες οι ομάδες, θα παραταχθούν πλήρεις.

Μαρούσι-ΑΕΚ (17:00)

Παιχνίδι σωτηρίας είναι για την ΑΕΚ αυτό με το Μαρούσι, αφού σε περίπτωση νίκης της και παράλληλης ήττας του Ηλυσιακού από το Περιστέρι εξασφαλίζει από αυτή την αγωνιστική την παραμονή της στην Α1. Στην αγωνιστική δράση για τους «κιτρινόμαυρους» θα επιστρέψει όπως όλα δείχνουν ο Περικλής Δορκοφίκης που ξεπέρασε το διάστρεμμα που υπέστη τη Δευτέρα. Από την άλλη το Μαρούσι προέρχεται από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και εκτός play-offs σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Ο σύλλογος των βορείων προαστίων θα παραταχθεί χωρίς τον Ντένις Κλεμέντε στην 12άδα του αφού ο Πορτορικανός άφησε στα «κρύα του λουτρού» τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο, αναχωρώντας ξαφνικά για την πατρίδα του.

ΠΑΟΚ-Κολοσσός (17:00, Novasports 3)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Κολοσσό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το στραπάτσο στο Περιστέρι, την Τετάρτη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειάζεται τους δύο βαθμούς που προκειμένου να παραμείνει τρίτος και να πάει στα play-offs έχοντας την καλύτερη δυνατή θέση. Το ίδιο ισχύει και για τον Κολοσσό, που επικράτησε του Πανελληνίου την περασμένη αγωνιστική. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα οι «θαλασσί».

Πανελλήνιος-Καβάλα (17:00)

Στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας κοντράρονται Πανελλήνιος και Καβάλα. Σκούρα τα πράγματα για τους γηπεδούχους που δείχνουν να χάνουν το… τρένο για τα play-offs. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, όμως υπάρχει αρκετή γκρίνια στις τάξεις των παικτών λόγω των δηλώσεων που έκανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το ματς με τον Κολοσσό. Ο κόουτς των «ολυμπιονικών» ανέφερε πως κάποιοι από τους παίκτες ανυπομονούν να τελειώσουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις αντί να πασχίζουν να πλασαριστεί η ομάδα στην πρώτη οκτάδα. Όσον αφορά στην Καβάλα, αυτή τη στιγμή η είσοδος της στα play-offs είναι οριακή για αυτό η νίκη είναι μονόδρομος. Στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη θα βρίσκονται όπως όλα δείχνουν οι Παλάσιο και Καραποστόλου.

Πανιώνιος-Άρης (17:00)

Ο Άρης φιλοξενείται από τον Πανιώνιο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Μόνο νίκη σκέφτονται οι «κίτρινοι» για να διατηρήσουν την τέταρτη θέση ενώ μπορούν να φτάσουν και στην τρίτη με ενδεχόμενη ήττα του ΠΑΟΚ (οι δύο ομάδες θα είναι ισόβαθμες με 39 βαθμούς όμως το συγκρότημα του Λευτέρη Σούμποτιτς θα έχει το πλεονέκτημα). Play-offs σκέφτονται και οι «κυανέρυθροι» και μπορούν να το πετύχουν εφόσον πάρουν τους δύο βαθμούς στην έδρα τους. Τα πράγματα πάντως για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύουν λόγω των απουσιών, αφού εκτός 12άδας θα βρίσκονται και σε αυτό το ματς οι Καββαδάς, Άλεξιτς και Μπάρλος.

Ίκαρος Καλλιθέας-Ηρακλής (17:00)

Ο Ίκαρος θα δώσει το τελευταίο παιχνίδι για φέτος στην έδρα του κόντρα στον Ηρακλή. Οι νεοφώτιστοι, που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία, θέλουν να τερματίσουν στην καλύτερη δυνατή θέση και αυτό αποτελεί σημαντικό κίνητρο. Από την άλλη ο Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που «αποχαιρέτησε» την Α1 αφού και μαθηματικά έχει υποβιβαστεί. Ωστόσο κανείς από τον «Γηραιό» δεν το βάζει κάτω και στόχος τους είναι να τιμήσουν τα «κυανόλευκα» στα παιχνίδια που απομένουν. Οι συνθήκες ωστόσο για τον Κρις Χουγκάζ δεν είναι ιδανικές αφού η αποστολή ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς του Ηλιάδη και Μαρμαρινό.

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου

17:00 ΑΕΚ-Πανιώνιος (Novasports 4)
17:00 Περιστέρι-Μαρούσι
17:00 Άρης-Καβάλα (Novasports 3)
17:00 Ηρακλής-Ολυμπιακός (κεκλεισμένων των θυρών)
17:00 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος
17:00 Καβάλα-ΠΑΟΚ
17:00 Κολοσσός-Ηλυσιακός (ΕΤ-1)

Βαθμολογία σε 24 αγώνες

1. Ολυμπιακός 48
2. Παναθηναϊκός 47
3. ΠΑΟΚ 38
4. Άρης 37
5. Κολοσσός 36
6. Μαρούσι 36
7. Περιστέρι 35
8. Καβάλα 35
9. Πανιώνιος 35
10. Πανελλήνιος 33
11. Ίκαρος Καλλιθέας 33
12. ΑΕΚ 31
13. Ηλυσιακός 31
14. Ηρακλής 29

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x