Ελλάδα

Η επόμενη μέρα του… εγκλήματος

Τις πληγές του μετρά ο ελληνικός αθλητισμός την επομένη της εγκληματικής επίθεσης που δέχτηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού καθ’ οδόν για το ΣΕΦ και τον πρώτο τελικό της Α1 με τον Ολυμπιακό που τελικά αναβλήθηκε. Σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι οι παίκτες των δύο ομάδων. Ποια η στάση των δύο ΚΑΕ εν όψει της σημερινής σύσκεψης στη ΓΓΑ για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Ακύρωση του αβαντάζ έδρας φοβούνται οι «ερυθρόλευκοι», αιχμές για τους Πειραιώτες και την αστυνομία από πλευράς «πρασίνων».

Τις πληγές του μετρά ο ελληνικός αθλητισμός την επομένη της εγκληματικής επίθεσης που δέχτηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού καθ’ οδόν για το ΣΕΦ και τον πρώτο τελικό της Α1 με τον Ολυμπιακό που τελικά αναβλήθηκε. Σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι οι παίκτες των δύο ομάδων. Ποια η στάση των δύο ΚΑΕ εν όψει της σημερινής σύσκεψης στη ΓΓΑ για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Ακύρωση του αβαντάζ έδρας φοβούνται οι «ερυθρόλευκοι», αιχμές για τους Πειραιώτες και την αστυνομία από πλευράς «πρασίνων».

Δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό

Σκασμένοι ήταν όλοι στις τάξεις του Ολυμπιακού από τη χθεσινή εξέλιξη. Μπορεί τα όσα έγιναν με την αναβολή του αγώνα θεωρητικά να δίνουν λίγες ημέρες παραπάνω ξεκούρασης από την υπερπροσπάθεια στο Final 4 και… αποτοξίνωσης από τη μέθη του θριάμβου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο ουδείς επιθυμούσε την αναβολή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν έξαλλος με ό,τι είχε συμβεί κι έκανε άνω-κάτω τον προγραμματισμό της ομάδας του. Γι’ αυτό και μετά την αναβολή όρισε… προπόνηση!

«Όταν έρχεται ο Πρωταθλητής Ευρώπης να παίξει εναντίον του περσινού Πρωταθλητή Ευρώπης και γίνονται όλα αυτά, είναι πραγματική δυσφήμιση για το άθλημα. Φανταστείτε, εμείς σκεφτόμαστε να θα κατέβουμε να παίξουμε. Δεν αξίζει να κατέβουμε να παίξουμε. Να μην γίνει καθόλου το πρωτάθλημα. Οι διαφορές γίνονται λύνονται μόνο στο παρκέ, όσα γίνονται απ’ έξω δεν μας αφορούν», έλεγε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων τους και τους ρωτούσαν για το περιστατικό εκφράζοντας και οι δύο πλευρές την αηδία τους για όσα έγιναν. Άλλωστε έχουν βρεθεί κι εκείνοι στο παρελθόν σε αντίστοιχη θέση.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την επίθεση στο πούλμαν και προσπάθησε να διευκολύνει όσο μπορούσε τον Παναθηναϊκό και τις αρχές, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα καταδίκασε τα επεισόδια με ανακοίνωση. Πάντως λέγεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια για τη στάση του Πάνου Μπιτσαξή να αναβάλει το ματς και τονίζεται πως θα μπορούσε να διεξαχθεί κανονικά, υπό την προϋπόθεση-φυσικά-πως και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα με αυτό (καθώς είχε τραυματίες παίκτες από την επίθεση). Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν σήμερα τη σύσκεψη στη ΓΓΑ παρουσία του Πάνου Μπιτσαξή, του ΕΣΑΚΕ, της αστυνομίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Οι φήμες περί σκέψεων της ΓΓΑ να γίνουν οι τελικοί χωρίς κόσμο ή με μαθητές δεν αρέσουν καθόλου στην πλευρά του Ολυμπιακού, καθώς έτσι θα ακυρωθεί το πλεονέκτημα έδρας που έχει η ομάδα τους.

Έξαλλοι στη διοίκηση, σοκαρισμένοι οι παίκτες

Έξαλλοι είναι στον Παναθηναϊκό για όσα συνέβησαν χθες. Επιρρίπτουν ευθύνες στην αστυνομία για ελλιπή φύλαξη της αποστολής κατά τη μετάβασή της στο ΣΕΦ και αφήνουν αιχμές για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και τη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ. Στους «πράσινους» δεν άρεσε και το γεγονός ότι παρότι υπήρξε καταδικαστική ανακοίνωση από πλευράς Ολυμπιακού για τα επεισόδια, σε αυτή γίνεται λόγος για «αγνώστους» κι όχι για οπαδούς των Πειραιωτών.

«Ιδού ποιοι πυροδοτούν τη βία, αντί να την εξαλείψουν ρίχνουν λάδι στη φωτιά», είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Πριν από λίγες μέρες η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω του προέδρου της έκανε παράπονα ότι ο κόσμος είχε αφήσει όλη τη χρονιά την ομάδα μόνη στο ΣΕΦ. Τώρα που πήγαν τι έχει να πει;».

Στράτος Περπέρογλου και Στίβεν Σμιθ τραυματίστηκαν-ευτυχώς ελαφρά όπως αποδείχτηκε-από την επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας και μετά τις εξετάσεις που τους έγιναν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, πήραν εξιτήριο. Αμφότεροι επέστρεψαν στην αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο και έδωσαν από εκεί κατάθεση στην αστυνομία.

Ο Στίβεν Σμιθ, που το πρώτο που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με την έγκυο γυναίκα του για να τη διαβεβαιώσει πως είναι καλά, δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε γίνει. «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Ξαφνικά εκεί που καθόμουν, άκουσα ένα απίστευτο θόρυβο. Δεν ήξερα τι ήταν. Πέτρες; Πυροβολισμός; Έβλεπα τα αίματα και τα τζάμια παντού και αν ακουμπούσα εκείνη την ώρα πάνω στο τζάμι τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Ευχαριστώ τον Θεό που γλίτωσα. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει πλέον λύση. Και σε άδεια γήπεδα να γίνουν τα ματς, θα μας στήσουν καρτέρι στους δρόμους. Κινδυνεύουμε όλοι οι παίκτες. Είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα», τόνισε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στράτος Περπέρογλου. «Ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας. Εγώ είχα τα ακουστικά και άκουγα μουσική, αλλά παρόλα αυτά ο θόρυβος ήταν πολύ έντονος. Δεν κατάλαβα τι ήταν. Είδα τα τζάμια και σοκαρίστηκα με την εικόνα του πούλμαν. Δεν θα γίνει ποτέ τίποτα. Είμαστε αηδιασμένοι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το θέμα», τόνισε.

Περίπου 30 οπαδοί του Παναθηναϊκού επισκέφτηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο, που είχε καταλύσει, για να βεβαιωθούν πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους και να τους δώσουν θάρρος για τη συνέχεια. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όρισε προπόνηση για την Παρασκευή μη γνωρίζοντας, όπως και όλοι άλλωστε, πότε θα γίνει το πρώτο τζάμπολ των τελικών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x