Ελλάδα

Ο εξάστερος είναι εδώ!

Χαράς ευαγγέλια στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Υπάρχει και συνέχεια», η υπόσχεση για Ευρωλίγκα και… τελικούς. Τι απαντούν στις κατηγορίες του Ολυμπιακού.

Υπό άλλες συνθήκες και τα προηγούμενα χρόνια ένα Κύπελλο θα ήταν ένας ακόμη τίτλος για τον Παναθηναϊκό, που έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε… μεγαλύτερες κούπες, όπως πρωταθλήματα και Ευρωλίγκες. Όμως το χθεσινό Κύπελλο, που ήρθε με νίκη επί του Ολυμπιακού, πανηγυρίστηκε σαν κάτι περισσότερο από την επίτευξη του τρίτου σε σημασία στόχου της ομάδας. Κι αυτό επειδή αποτέλεσε την απόδειξη πως το «τριφύλλι» παραμένει δυνατό και στη νέα εποχή που βαδίζει από το περασμένο καλοκαίρι. Η επιτυχία αυτή, δε, τόνωσε την αυτοπεποίθηση της ομάδας την κατάλληλη στιγμή, όταν είχε αρχίσει να κλονίζεται μετά τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και τις προβληματικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάμπεργκ.

«Ψάχνουν δικαιολογίες…»

Η πλευρά του Ολυμπιακού έκανε σοβαρές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, της ΚΕΔ και της ΕΟΚ μετά τον αγώνα. Από πλευράς Παναθηναϊκού απαντούν πως οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν δικαιολογίες για την ήττα τους. Τονίζουν πως όπως οι Πειραιώτες στέκονται στον τραυματισμό του Κάιλ Χάινς, έτσι θα μπορούσαν κι εκείνοι να μιλήσουν γι’ αυτόν του Μάικ Μπράμος, ενώ τονίζουν πως τα επεισόδια γενικεύτηκαν από την κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού.

Για τις «φωνές» από πλευράς αντιπάλων για τη διαιτησία αναφέρουν πως μπορούν να βρουν κι αυτοί φάσεις στις οποίες αδικήθηκαν, ενώ τονίζουν πως η ομάδα τους δικαίως κατέκτησε τη νίκη καθώς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρέθηκε μόνο μία φορά πίσω στο σκορ (72-71), για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Όσο για το πού κατέληξαν οι προσκλήσεις που πήρε η ομάδα από την ΕΟΚ και που από τον Ολυμπιακό είπαν πως έφτασαν στα χέρια της «Θύρας 13», από τον Παναθηναϊκό λένε πως μετά τη μερική εκκένωση του γηπέδου ο κόσμος του Ολυμπιακού που έμεινε στις κερκίδες ήταν πιο φανατικός.

«Υπάρχει και συνέχεια»

Το κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, όπου γιορτάστηκαν και τα γενέθλια του Γιόνας Ματσιούλις, ήταν πανηγυρικό, όπως και στο ξενοδοχείο όπου επέστρεψε η αποστολή μετά το ματς γνωρίζοντας την αποθέωση από εκατοντάδες οπαδούς. Στις μεταξύ τους συζητήσεις οι «πράσινοι» έλεγαν πως μετά από αυτή τη νίκη πιστεύουν ακόμη περισσότερο στο πρωτάθλημα, καθώς απέδειξαν πως τον… έχουν τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπήρξε για παίκτες που παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, κυρίως τους Ούκιτς και Γκιστ. Ειδικά για τον Κροάτη, στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως πλέον θα απελευθερωθεί ψυχολογικά και θα προσφέρει τα προσδοκώμενα προσφέροντας ένα μεγάλο στήριγμα στη σταθερή αξία που λέγεται Διαμαντίδης.

Κρίση ήταν και πέρασε

Πέρα από τα χαμόγελα για τη νίκη, τέτοια υπήρχαν χθες στον Παναθηναϊκό για έναν επιπλέον λόγο. Η κρίση στις σχέσεις του Δημήτρη με τον Θανάση Γιαννακόπουλου, που λίγο έλειψε το Δεκέμβριο να… τινάξει τα πάντα στον αέρα, φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ και ο θείος του πανηγύρισαν αγκαλιά την κατάκτηση του Κυπέλλου και οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Ώρα για ΤΣΣΚΑ

Υπό άλλες συνθήκες το χθεσινό βράδυ θα περιλάμβανε έξοδο στα… μπουζούκια για τους νικητές. Όμως οι υποχρεώσεις τρέχουν και δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες. Από σήμερα κιόλας αρχίζει η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (18:00). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του ομίλου με ίδιο ρεκόρ (4-2) κι ενδεχόμενη νίκη των «πράσινων» θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x