Ελλάδα

Έκλεισε θέση στο Final 8 Κυπέλλου η ΑΕΚ Betsson BC - Τα δεδομένα για τις άλλες θέσεις

Η ΑΕΚ με τη νίκη επί του Αμαρουσίου έγινε η τέταρτη ομάδα που σφραγίζει θέση στο Final 8 του Κυπέλλου. Τι γίνεται με τις άλλες τρεις θέσεις.

Μετά τον Παναθηναϊκό AKTOR, τον Ολυμπιακό, τον Προμηθέα Πάτρας και ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ Betsson έγινε η επόμενη ομάδα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο Final 8 του Κυπέλλου. Υπενθυμίζεται πως εκεί θα δώσουν το «παρών» οι επτά πρώτες ομάδες στο φινάλε του πρώτου γύρου της Stoiximan Basket League και μια ομάδα που θα προκύψει από το Final 4 του UNICEF Trophy.

Η νίκη της «Ένωσης» επί του Αμαρουσίου σε συνδυασμού με την ήττα του Λαυρίου από τον Απόλλωνα στην Πάτρα, έφερε τους «κιτρινόμαυρους» εκτός… βεληνεκούς του Λαυρίου. Παράλληλα, ο Κολοσσός παρά τη νίκη επί του Προμηθέα δεν απειλεί την ΑΕΚ Betsson, αφού ακόμη κι αν χάσει στο Περιστέρι και οι Ροδίτες νικήσουν στο Μαρούσι, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει νικήσει αυτή του Κούρο Σεγούρα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα κι ενώ εκκρεμούν τα παιχνίδια που θα γίνουν την Κυριακή (Άρης-Περιστέρι bwin και Παναθηναϊκός AKTOR-ΠΑΟΚ), o ΠΑΟΚ έχει επίσης ουσιαστικά εξασφαλίσει θέση στο Final 8, αφού ακόμη κι αν χάσει σήμερα και από την Καρδίτσα στο Παλατάκι, είχε νικήσει τον Κολοσσό την προηγούμενη αγωνιστική και δεν μπορεί να τον υπερκεράσει. Αντίθετα, ακόμη δεν είναι ασφαλείς Περιστέρι bwin και Άρης που παίζουν σήμερα. Ο νικητής θα είναι σίγουρα στην επτάδα, αλλά ο ηττημένος θα μπει σε περιπέτειες. Ειδικά αν είναι οι Περιστεριώτες, καθώς δεν έχουν την ισοβαθμία με τον Κολοσσό έχοντας χάσει στη Ρόδο. Όλα τα σενάρια για να «σπάσει» η υπάρχουσα επτάδα προϋποθέτουν να κερδίσει ο Κολοσσός στο Μαρούσι στις 23 Δεκεμβρίου.

Βαθμολογία
1. ΠΑΟ 9-0
2. Ολυμπιακός 8-1
3. Προμηθέας 7-3
4. ΑΕΚ 5-5
5. ΠΑΟΚ 5-4
6. Άρης 5-4
7. Περιστέρι 5-4
8. Κολοσσός 4-6
9. Μαρούσι 3-7
10. Λαύριο 3-7
11. Απόλλων Πάτρας 2-8
12. Καρδίτσα 1-8

Τα παιχνίδια που απομένουν:

10η αγωνιστική
Άρης-Περιστέρι bwin (10/12, 17:15)
Παναθηναϊκός AKTOR-ΠΑΟΚ (10/12, 20:15)
Καρδίτσα-Ολυμπιακός (11/12, 20:15)

11η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Καρδίτσα (23/12, 17:15)
Μαρούσι-Κολοσσός (23/12, 18:00)
Λαύριο-Άρης (23/12, 20:15)
Ολυμπιακός-Απόλλωνας Πάτρας (24/12, 15:00)
Περιστέρι bwin-ΑΕΚ Betsson (24/12, 17:15)
Προμηθέας-Παναθηναϊκός AKTOR (24/12, 20:15)

Η όγδοη ομάδα και η αλλαγή σε σχέση με πέρσι


Η όγδοη ομάδα του Final 8 θα προκύψει από το Final 4 του UNICEF Trophy, που θα γίνει 5-6 Ιανουαρίου στο κλειστό των Λιοσίων. Εκεί έχουν προκριθεί τέσσερις ομάδες της Elite League, Δόξα Λευκάδας, Μίλων, ΝΕ Μεγαρίδος και Πανιώνιος, με την κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών να γίνεται την προσεχή Τετάρτη. Η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο θα μπει στην κληρωτίδα με τις ομάδες που θα καταταγούν στις θέσεις 5, 6 και 7 (δηλαδή όχι Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Προμηθέα που είναι σίγουρα στην τετράδα) για να… πάρει αριθμό. Ο αριθμός που θα πάρει ο νικητής του UNICEF Trophy, θα… συμπαρασύρει και τις ομάδες από τις θέσεις 5-7 του πρώτου γύρου, δηλαδή αν πάρει το «5», ο πέμπτος θα πάει έκτος, ο έκτος έβδομος και ο έβδομος όγδοος.

Εδώ έγκειται η διαφορά με πέρσι, όπου δεν υπήρχε περιορισμός για τον αριθμό που μπορούσε να πάρει η ομάδα του UNICEF Trophy, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να πάρει το «1» και να παίξει με την… έβδομη του πρώτου γύρου ΑΕΚ, ενώ αυτή η κλήρωση απέφερε και τη συνάντηση των «αιωνίων» στα ημιτελικά. Φέτος, με την αλλαγή που έγινε, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να αναμετρηθούν μόνο στον τελικό. Τα δε ζευγάρια των προημιτελικών του Final 8 θα πάνε ως εξής: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 και στη συνέχεια, στα ημιτελικά, ο νικητής του 1-8 θα παίξει με αυτόν του 4-5 και ο νικητής του 2-7 με αυτόν του 3-6.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x