Ελλάδα

Stoiximan Basket League: Κρίνεται η 6άδα σε Ρόδο και Καρδίτσα - Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό στην Πάτρα

H τελευταία αγωνιστική του δευτέρου γύρου της Stoiximan Basket League συνεχίζεται σήμερα με τρεις αναμετρήσεις που θα κρίνουν και την πρώτη 6άδα.

Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League και τελευταίας του δευτέρου γύρου, πριν την έναρξη του τρίτου.

Το αποψινό πρόγραμμα ανοίγει με ένα κομβικό παιχνίδι όσον αφορά την μάχη της 6άδας, με τον Κολοσσό να υποδέχεται το Μαρούσι στη Ρόδο (17:00). Μετά την χθεσινή ήττα της ΑΕΚ Betsson BC από το Περιστέρι bwin, η ομάδα του Κούρο Σενγκούρα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «καπαρώσει» την 6η θέση και να αποφύγει τα playouts. Συγκεκριμένα, ο Κολοσσός (8-13) με νίκη απόψε μπορεί να τερματίσει 6ος στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, αρκεί φυσικά ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί στην Καρδίτσα λίγες ώρες αργότερα από την τοπική ομάδα. Ειδάλλως, το έκτο εισιτήριο θα καταλήξει στα χέρια των «κιτρινόμαυρων». Σύμμαχος για τον Κολοσσό αποτελεί η έδρα τους, καθώς φέτος μετρούν στο Κλειστό της Καλλιθέας ρεκόρ 7-3.

Ένα τέταρτο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17:15, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Πάτρα από τον ουραγό της βαθμολογίας, Απόλλωνα. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μια δύσκολη και απαιτητική «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα, όπου ηττήθηκαν με 85-72 από την Εφές και νίκησαν με 80-64 τη Βιλερμπάν, παραμένοντας δυνατά στο κόλπο της 4άδας. Από την άλλη, οι Πατρινοί μετρούν 7 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, απέχοντας τρεις νίκες από την προτελευταία Καρδίτσα. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας δεν ταξίδεψαν οι Πετρούσεφ και Γουόκαπ, με τον πρώτο να είναι τραυματίας και τον δεύτερο για λόγους ξεκούρασης μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Σταθερά εκτός ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Τέλος, το αποψινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το παιχνίδι ανάμεσα στην Καρδίτσα και τον ΠΑΟΚ στο «Γιάννης Μπουρούσης» (20:15). Οι Θεσσαλονικείς έχουν χάσει οριστικά το «τρένο» της 6άδας, καθώς στις ισοβαθμίες υστερούν. Ωστόσο, το κίνητρο υπάρχει, καθώς οι ομάδες διατηρούν το ρεκόρ τους και στον τρίτο γύρο, μέσω του οποίου ο «δικέφαλος του βορρά» θέλει να εξασφαλίσει την είσοδό του στα playoffs. Το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους οι οποίοι θέλουν τη νίκη για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x