Ελλάδα

UNICEF Trophy: Πανιώνιος και ΦΕΑ για τον τίτλο και το Final 8

Πανιώνιος και ΦΕΑ αναμετρώνται σήμερα στον τελικό του UNICEF Trophy με έπαθλο και την πρόκριση στο Final 8 του Κυπέλλου.

Το πρώτο UNICEF Trophy φτάνει στην κορύφωσή του σήμερα με την διεξαγωγή του τελικού του Final 4. Πανιώνιος και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ αναμετρώνται στις 15:00 στο ΟΑΚΑ (ΕΡΤ3). Έπαθλο για το νικητή είναι το τρόπαιο, αλλά ταυτόχρονα και το «εισιτήριο» για το Final 8 του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο Κρήτης με τη συμμετοχή και των επτά πρώτων ομάδων της Basket League στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο Πανιώνιος έφτασε στον τελικό αποκλείοντας διαδοχικά ΟΦΗ, Κόροιβο Αμαλιάδας, ΝΕ Μεγαρίδας, Αμύντα και Παπάγου διατηρώντας το αήττητό του τη φετινή σεζόν. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να επικρατήσουν τώρα και απέναντι σε πέμπτη ομάδα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

«Σίγουρα στόχος είναι το UNICEF Trophy, να πάμε να το πάρουμε. Το βασικό είναι να μην υποτιμάς αυτές τις ομάδες. Η ΦΕΑ είναι μια επικίνδυνη ομάδα από ό,τι έχω δει. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, για ν’ αντεπεξέλθουμε στη ροή του παιχνιδιού», τόνισε ο φόργουορντ-σέντερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Γιάννης Σαχπατζίδης, που πέρα από τον τίτλο θέλει να ζήσει και την πρώτη εμπειρία του πρώτου Final 8 Κυπέλλου. «Νομίζω ότι όταν πας στο Final-8 με ομάδες Α1 πας ξεκάθαρα να το ευχαριστηθείς πιο πολύ και να παίξεις ένα παιχνίδι απέναντι σε κάποια απ’ αυτές. Είναι σημαντικό για μια ομάδα της Β’ Εθνικής να καταφέρει να παίξει με ομάδες της Α1, που έχουν ξένους παίκτες και Αμερικάνους», ανέφερε.

Η ΦΕΑ, από την άλλη πλευρά, θέλει να κάνει μια ακόμη υπέρβαση τα τελευταία χρόνια αλλά και να δώσει συνέχεια στην εμφανή αγωνιστική άνοδο των τελευταίων εβδομάδων. Στο δρόμο για τον τελικό απέκλεισε την ΚΑΕ, τον Αίαντα Ευόσμου και στον ημιτελικό τον Παπάγου, αλλά δεν μένει εκεί.

«Η ομάδα ζει ένα παραμύθι αυτή τη στιγμή, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν πέντε χρόνια ήταν στα τοπικά. Αυτή η ομάδα είναι μια παρέα και οι παρέες γράφουν ιστορία. Η ΦΕΑ δείχνει κάθε χρόνο ότι τρυπάει το ταβάνι της», τόνισε ο γκαρντ της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γεωργοπαπαδάκος. «Έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο κι ένα πολύ ιστορικό σωματείο, με πολύ καλό προπονητή, μια γεμάτη ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, θα παίξουμε για να πάρουμε αυτό που μάς αξίζει. Πιστεύω ότι αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε θα έχουμε τύχη στο παιχνίδι. Δεν πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι απλά για να παίξουμε, πάμε για να κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x