Ελλάδα

Ραψωδία πίσω από τα 6,75μ. με απίθανο Κουζμίνσκας και στην... αγκαλιά του Ολυμπιακού η ΑΕΚ Betsson BC!

Με... ραψωδία πίσω από τα 6,75μ. (18/32τρ.), αλλά και με έναν απίθανο Κουζμίνσκας, η ΑΕΚ Betsson BC επικράτησε 99-91 του ΠΑΟΚ, κλείδωσε την 7η θέση και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό στα playoffs!

Εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ πίσω από τα 6,75 μέτρα και «κλείδωσε» την 7η θέση η ΑΕΚ Betsson BC!

Με καταιγισμό τριπόντων καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης (18/32τρ., 56%), η «Ένωση» επικράτησε με το εντυπωσιακό 99-91 του ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 4η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Basket League!

Με τη νίκη αυτή, οι «κιτρινόμαυροι» «κλείδωσαν» την πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των playouts και πλέον έκλεισαν... ραντεβού με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των playoffs!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με τον Λιθουανό φόργουορντ να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση με 31 πόντους (6/9τρ.), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 39 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Από κοντά ακολούθησε και ο Τσέισον Ραντλ με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για τον ΠΑΟΚ, που έπεσε στο 10-16, έχοντας ωστόσο το πάνω χέρι για την 8η θέση, ξεχώρισε φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με 28 πόντους (9/20 εντός πεδιάς πάντως), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα μπλοκ!


Το ματς:



Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα και από τις δύο ομάδες, με τις επιθέσεις και τα μακρινά σουτ να έχουν τον πρώτο λόγο. Χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα 4 λεπτά, η ΑΕΚ είχε 4/4 τρίποντα με τους ΜακΡέι, Χολ και Ραντλ (2) να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, την ώρα όπου ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε ευστοχήσει σε 2/2 με τους Άλστον και Φρίντρικσον για το 14-10!




Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν να παίζουν σε πολύ υψηλό τέμπο επιθετικά, με τις άμυνες να πηγαίνουν ουσιαστικά… περίπατο! Κουζμίνσκας και Ραντλ βρήκαν εύκολους πόντους στέλνοντας την «Ένωση» στο 19-14 στο 6’, προτού οι Πόρτερ και Μίχαλακ απαντήσουν για τους Θεσσαλονικείς για την προσπέραση και το 26-25 στο 9’! Μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ (7π. στο πρώτο δεκάλεπτο) με μια ωραία ενέργεια έκανε το 28-25 στα 6’’, προτού ο Καράμπελας με ένα απίθανο buzzer beater τετράποντο πίσω από το κέντρο σε νεκρό χρόνο, κλείσει την περίοδο με σκορ 29-28 υπέρ της ΑΕΚ!




Με ένα γρήγορο σερί 4-0 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (29-32), με την ΑΕΚ να αντιδρά άμεσα και με ένα επιμέρους σκορ 11-1 δια… χειρός Κουζμίνσκας, Νετζήπογλου και Κουζέλογλου, πέρασε μπροστά με +7 για το 40-33 στο 14’.



Με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να συνεχίζει να κάνει... θραύση σε άμυνα και επίθεση, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, η «Ένωση» είχαν το πάνω χέρι στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου. Με το σκορ να πηγαίνει ψηλά, οι Πόρτερ Τζούνιορ, αλλά κυρίως, ο Μίχαου Μιχάλακ με οκτώ προσωπικούς πόντους στο τελευταίο διάστημα του δεκαλέπτου, κράτησαν τον ΠΑΟΚ κοντά στο σκορ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 49-47. Αξιοσημείωτο είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» ευστόχησαν σε 9 από τα 16 τρίποντα που επιχείρησαν στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα!



Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Κουζμίνσκας να συνεχίζει από εκεί που... σταμάτησε! Ο Λιθουανός φόργουορντ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των διαιτητών, αλλά και ένα του ΠΑΟΚ, και με ένα γρήγορο «πεντάποντο», έστειλε εκ νέου την ΑΕΚ στο +7 για το 54-47 στο 21! Με την τριάδα των Πόρτερ, Άλστον και Μίχαλακ να τραβούν επιθετικά τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά, μειώνοντας σε 63-59 στο 24'.




Μάλιστα, ο Αμερικανός πρώην ΝΒΑερ συνέχισε να μονοπωλεί επιθετικά για τους Θεσσαλονικείς, κατεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και τους 2 (68-66) στο 28'. Ωστόσο, στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα, η ΑΕΚ πάτησε «γκάζι» και με 10 πόντους σε αυτό το διάστημα, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή, κλείνοντας την περίοδο στο +10 για το 78-68! Αποτέλεσμα που διαμόρφωσε ο Ζώης Καράμπελας, ο οποίος όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και τώρα, πέτυχε ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο με ταμπλό από το κέντρο στη λήξη του δεκαλέπτου!



Παρά τη διψήφια διαφορά, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να παλέψει στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με στόχο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς. Με τρομερό κάρφωμα του Πόρτερ, αλλά και καλάθια των Μαργαρίτη και Φρίντρικσον, ο «δικέφαλος του βορρά» μείωσε στους 5 (80-75) στο 33'.



Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι «ασπρόμαυροι» πλησίασαν την ΑΕΚ, η οποία με τον Κουζμίνσκας στη... ζώνη του λυκόφωτος και τα τρίποντα να μπαίνουν κατά ριπάς, η διαφορά ανέβηκε εκ νέου σε διψήφιες τιμές, με την τελευταία κόρνα της γραμματείας να βρίσκει την «Ένωση» με το ροζ φύλλο και το τελικό 99-91.



Τα δεκάλεπτα: 29-28, 49-47, 78-68, 99-91.


Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x