Ελλάδα

Άλλος Παναθηναϊκός με Καλάθη

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός και ο Νικ Καλάθης ανήκει ξανά στον Παναθηναϊκό. Το sport-fm.gr καταγράφει τα πολλαπλά οφέλη της κίνησης αυτής.

Η επιστροφή του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό ανεβάζει αυτομάτως το επίπεδο και την ταχύτητα της ομάδας. Ο ομογενής γκαρντ, πιο ώριμος, βελτιωμένος, αλλά χωρίς να χάσει τις γνώριμες αρετές του, γύρισε στην ομάδα που τον άνδρωσε υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο και το sport-fm.gr καταγράφει τα πολλαπλά οφέλη αυτής της μεγάλης κίνησης.

-Δεύτερος πόλος δημιουργίας: Ο Παναθηναϊκός πάσχιζε την τελευταία τριετία στο κομμάτι της δημιουργίας, το οποίο είχε επωμιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Καλάθης έρχεται να αποτελέσει έναν ακόμη εξαιρετικό πόλο δημιουργίας στο παιχνίδι των «πράσινων», είτε αντί του αρχηγού της ομάδας, είτε στο πλευρό του.

-Ώρα για… τρέξιμο: Ο Παναθηναϊκός έδειχνε τα προηγούμενα χρόνια συχνά-πυκνά εγκλωβισμένος σε έναν αργό ρυθμό, αφού ο Διαμαντίδης ακόμη και στα νιάτα του δεν ήταν μετρ του fast break, ενώ όσοι τον πλαισίωναν δεν είχαν έφεση στο γρήγορο παιχνίδι. Ο Καλάθης έχει ΚΑΙ αυτό το στοιχείο, αφού από την εποχή που είχε έρθει ως κολεγιόπαιδο στην Αθήνα είχε έφεση στο ανοιχτό γήπεδο, με την ικανότητα να ανοίγει τον αιφνιδιασμό (συχνά από δικό του ριμπάουντ) ή και να πηγαίνει coast-to-coast.

-Πολυεργαλείο στην άμυνα: Ίσως η λιγότερο προφανής αρετή του Καλάθη είναι οι αμυντικές του ικανότητες. Τα γρήγορα πόδια και το ύψος του, επιτρέπουν στον ομογενή γκαρντ να μαρκάρει από πλέι μέικερ μέχρι και σμολ φόργουορντ, να καλύπτει χώρους και να δίνει βοήθειες, χωρίς τον κίνδυνο να τον ποστάρουν οι αντίπαλοι κοντοί.

-Πιο ώριμος πλέον: Ο Καλάθης ήρθε στον Παναθηναϊκό κατευθείαν από το κολέγιο και στην τριετία που φόρεσε τη φανέλα του ανδρώθηκε μπασκετικά. Έφυγε μόλις στα 23 και επιστρέφει τώρα στα 26 του, με πολύ περισσότερες εμπειρίες και πολύ πιο ώριμος. Στο μεσοδιάστημα ο ομογενής γκαρντ έπαιξε ένα χρόνο στη Ρωσία και δύο στο ΝΒΑ, ωρίμασε σαν παίκτης, αλλά και σαν άνθρωπος, αφού έγινε και πατέρας.

-Όχι πια κακός σουτέρ: Αν ο Καλάθης είχε από την αρχή της καριέρας του ένα «ψεγάδι» στο παιχνίδι του, αυτό ήταν το μακρινό του σουτ. Η αργή μηχανική του και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας του έδιναν την ευκαιρία σε πολλούς αντιπάλους να του αφήνουν ελεύθερα σουτ ή να τον παίζουν άμυνα περνώντας πίσω από τα σκριν που του γίνονταν. Όχι πλέον όμως… Μπορεί ο Καλάθης να μην είναι σούπερ σουτέρ, αλλά έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Ενδεικτικό είναι πως στο Μουντομπάσκετ είχε 6/16 τρίποντα (37,5%) και στα play offs του ΝΒΑ 6/13 τρίποντα (46,2%).

-Ο επόμενος ηγέτης (;): Είναι βαριά κουβέντα να μιλήσει κανείς για διάδοχο του Διαμαντίδη, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα αποσυρθεί στο τέλος της επόμενης περιόδου. Αν όμως ένας παίκτης συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία για να το καταφέρει αυτό είναι ο Καλάθης. Στα 26 του, με αναμφισβήτητο ταλέντο και πολλές παραστάσεις πλέον, δείχνει ικανός να φορέσει τα παπούτσια του ηγέτη. Το τριετές συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός δείχνει αυτή τη διάθεση. Σε πρώτη φάση, πάντως, τουλάχιστον ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα μπορεί να πάρει ανάσες.

-Εδώ για την Εθνική: Παράπλευρο κέρδος από την επιστροφή του Καλάθη στον Παναθηναϊκό αποτελεί η Εθνική ομάδα. Κακά τα ψέματα, όσο βρισκόταν ο ομογενής γκαρντ στο ΝΒΑ υπήρχε πάντα ο αυξημένος κίνδυνος απουσίας, αν και ο 26χρονος άσος μετρά μόνο μια απουσία από το κάλεσμα της «επίσημης αγαπημένης». Πλέον, ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Καλάθης θα φωνάζει σταθερά «παρών» στην Εθνική. Μάλιστα αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι και ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού στην ελληνική ομάδα.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x