Ελλάδα

Για… τουρισμό στη Ρόδο

Χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα, αλλά παράλληλα να κάνει και συντήρηση δυνάμεων, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το «Βενετόκλειο», επικρατώντας με 88-64 του Κολοσσού Ρόδου.

Εύκολο… ταξίδι για τον Ολυμπιακό! Λίγες μέρες μετά το παγωμένο Νόβγκοροντ, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… φρέσκοι κόντρα στον Κολοσσό, επικρατώντας με 88-64 στο «Βενετόκλειο», για τη 16η αγωνιστική της Α1.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, ενώ στους 14 σταμάτησε ο Ντάρντεν. Από τους Ροδίτες ξεχώρισαν οι Λαρεντζάκης και Σκοτ με 10 πόντους ο καθένας, ενώ στα ευχάριστα προστέθηκε η συμμετοχή του Άγγελου Τσάμη, ο οποίος δείχνει «ετοιμοπόλεμος» για το κρίσιμο ματς με την Ελευσίνα την προσεχή Τετάρτη (18/2).

Με… μείον έναν παίκτη έμεινε ο Ολυμπιακός με την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς μόλις στα πρώτα 15’’ ο Ντάνστον υπέπεσε δύο φάουλ. Ωστόσο, αυτό δεν… πτόησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς ο Χάντερ μπήκε «ορεξάτος» στο παρκέ και σε συνδυασμό με την καλή-συνολική τους- άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» συντηρούσαν ένα καλό προβάδισμα (8-16). Από την άλλη, ο Κολοσσός είχε μία δυσκολία στην επίθεση και με τους Πειραιώτες να «χτυπούν» στο τρανζίσιον –κυρίως με τον Σπανούλη- το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε στο 11-23.

Παρά το «φρεσκάρισμα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πεντάδα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός δεν έχασε το ρυθμό του και μέσω της καλής του άμυνας, έφτασε την υπέρ του διαφορά στο +18 (15-33), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με τους Ροδίτες να μειώνουν σε 24-36, με πρωταγωνιστές τους Λίντεν και Χάγκινς. Όμως, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης και με τα καλά τους ποσοστά έξω από τα 6,75μ., η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +22 (26-28), για να διαμορφώσει ο Ουότερς με δύο βολές το 28-48.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο, μπήκε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός και με τον Ντάρντεν να συνεχίζει να έχει… κέφια, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +27 (49-56), μέσα σε δύο λεπτά! Ο Κολοσσός πέρα από κάποιες επιθετικές… εκλάμψεις (40-59) δεν ήταν σε θέση να μειώσει αρκετά τη διαφορά, ωστόσο εκμεταλλευόμενος τη διαχείριση χρόνου που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους παίκτες του, η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε κάτω από 20 πόντους (49-66).

Όπως είναι φυσικό, η μεγάλη διαφορά που διατηρούνταν ανάμεσα στις δύο ομάδες, έκανε το ματς πιο… απελευθερωμένο στην τελευταία περίοδο. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και έτσι τα καλάθι έμπαιναν με ευκολία, με τον ο Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με το τελικό 88-64.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 28-48, 49-66, 64-88.

Κολοσσός Ρόδου: Τολιόπουλος 4, Λαρεντζάκης 10, Σιόλογκας, Γουότερς 9, Μανωλόπουλος 3, Σμιθ 7, Στεφανίδης, Λίντεν 4, Σκοτ 10, Τσάμης 7, Χάγκινς 10

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 20, Σλούκας 6, Λαφαγιέτ 5, Λοτζέσκι 10, Χάντερ 9, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης, Καββαδάς 5, Ντάρντεν 14, Χριστοδούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x