Ελλάδα

Γουόκαπ στο sport-fm.gr: «Πρώτη αποβολή της καριέρας μου στο ΟΑΚΑ, θέλω να παίξω στην Εθνική»

Η κατάκτηση και του πρωταθλήματος ήταν μονόδρομος για τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στο sportfm.gr ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος μίλησε ακόμη για την… ιστορική του αποβολή στο ΟΑΚΑ και την Εθνική.

Καταπονημένος, αλλά και πολύ χαρούμενος είναι ο Τόμας Γουόκαπ, με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Ο 30χρονος γκαρντ μίλησε στο www.sportfm.gr και τόνισε πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν... μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αποβολή του στον δεύτερο τελικό που ήταν η πρώτη της καριέρας του, ενώ στο τέλος υπογράμμισε ότι θέλει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα.

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο μοναδικός τρόπος για να κλείσουμε τη φετινή σεζόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε αυτό και ειδικά με τη συγκέντρωση που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι, που κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό», δήλωσε αρχικά στο www.sportfm.gr ο Τόμας Γουόκαπ για το κλείσιμο της φετινής σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Αναφορικά με την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στους δύο πρώτους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και το αν ήταν ακόμη επηρεασμένοι από τα όσα προηγήθηκαν στο Final Four της Ευρωλίγκας: «Μπορεί να ήμασταν λίγο επηρεασμένοι. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας και να το ξεπερνάς. Να βρεις τον εαυτό σου και να προχωράς μπροστά. Δεν είναι εύκολο και γενικά είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό, αλλά αυτή είναι η ζωή του επαγγελματία αθλητή. Θα πρέπει να αφήνεις πίσω σου τα πάντα είτε αυτά είναι καλά, είτε άσχημα. Οπότε μπορεί να δυσκολευτήκαμε λίγο στα πρώτα παιχνίδια, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι πήραμε το πρωτάθλημα».

Στον δεύτερο τελικό απέναντι στους «πράσινους», ο γκαρντ των Πειραιωτών έζησε κάτι… πρωτόγνωρο στην καριέρα του: «Σε εκείνο το ματς αποβλήθηκα. Δεν πειράζει και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι πάνω σ’ αυτό. Αλλά, ήταν η πρώτη αποβολή (σ.σ. όχι με πέντε φάουλ) στην καριέρα μου σε εκείνο το παιχνίδι».

Πλέον και έπειτα από μία κουραστική και απαιτητική σεζόν με τον Ολυμπιακό, ο 30χρονος θα πάρει τις απαραίτητες «ανάσες» και ανυπομονεί να σμίξει ξανά με την οικογένειά του στις ΗΠΑ: «Τώρα, θα επιστρέψω στις ΗΠΑ για να δω την οικογένειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τους δω και θα αναπληρώσω τον χρόνο που δεν είμαι μαζί τους».

Τέλος, αφού είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Εθνική ομάδα ως νατουραλιζέ. Στα playoffs της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε του ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο δεν έχει μιλήσει ακόμη, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί σύντομα, όπως είπε:

«Στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε και οι δύο παλεύαμε για την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας. Οπότε δεν μιλήσαμε. Αλλά, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε και πιστεύω σύντομα, τώρα που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις μας στη σεζόν. Ωστόσο, ο λόγος που πήρα το ελληνικό διαβατήριο είναι για να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα. Ελπίζω να είμαι στην αποστολή και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x