Ελλάδα

Κούζμιτς: «Σωστή απόφαση ο Παναθηναϊκός»

Σίγουρος πως είναι η απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό είναι σωστή, γιατί θα έχει το χρόνο συμμετοχής που δεν βρήκε στο NBA, εμφανίστηκε στο www.sport-fm.gr ο Όγκνιεν Κούζμιτς.

Έτοιμος να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του Παναθηναϊκού δήλωσε στο www.sport-fm.gr ο Όγκνιεν Κούζμιτς.

Ο Σέρβος σέντερ μίλησε για το… αβαντάζ που έχει σε σχέση με τους ψηλούς των αντίπαλων ομάδων, λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Διαμαντίδη στο «τριφύλλι», ενώ θεωρεί πως εδώ θα έχει το χρόνο συμμετοχής που δεν πήρε ποτέ στο NBA.

Συνέντευξη στον Βάιο Τσούτσικα:

- Όγκνιεν πήρες την απόφαση να αφήσεις το ΝΒΑ και τους Ουόριορς και να έρθεις στην Ευρώπη. Πήρες πιστεύεις μια σωστή απόφαση;

«Ναι είμαι σίγουρος».

- Πόσο διαφορετικό είναι. Σε ρωτάω γιατί δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Ποια είναι η βασική σου σκέψη, λοιπόν, στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρωλίγκα;

«Βασικός μου στόχος είναι να παίξω. Βλέπεις δεν είχα την ευκαιρία να παίξω πολύ στο ΝΒΑ. Γι’ αυτό νομίζω ότι πήρα τη σωστή απόφαση και θέλω να πάρω λίγα παραπάνω λεπτά συμμετοχής. Είναι άλλωστε υψηλό το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται στην Ευρωλίγκα».

- Είναι κάτι που σε βοηθάει φαντάζομαι το γεγονός ότι στον πάγκο της ομάδας είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για εμένα και για τον Μίροσλαβ (Ραντούλιτσα) καθώς ήμασταν συμπαίκτες και στην Εθνική».

- Τι μπορούμε να περιμένουμε, λοιπόν, από τον Κούζμιτς μέσα στο γήπεδο;

«Ότι θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι – γελάει γιατί περνά ο Παππάς και χαλάει το πλάνο. Θα είμαι προσηλωμένος στο στόχο της ομάδας, θα παίζω σκληρά».

- Σου έχουν μιλήσει από την ομάδα, οι συμπαίκτες σου για το ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι της Πέμπτης;

«Έτσι κι αλλιώς ήξερα για την αξία του ματς αυτού πριν έρθω στην Ελλάδα. Είναι τεράστιο ματς για εμάς, τεράστιο ματς και γι’ αυτούς οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας».

- Πολλοί παίκτες που αγωνίζονται στη θέση που παίζει κι εσύ λένε ότι είναι μεγάλο προνόμιο να έχουν συμπαίκτη τον Διαμαντίδη ή τον Καλάθη που τους πασάρουν την μπάλα με τέτοια άνεση, βοηθώντας τους στο σκοράρισμα. Πώς το έζησες αυτό στα φιλικά παιχνίδια;

«Μας βοηθούν πολύ. Ειδικά ο Διαμαντίδης… Δεν βλέπεις κάθε μέρα παίκτες με την ικανότητα να πασάρουν με αυτήν την άνεση. Είναι νομίζω άλλο ένα αβαντάζ για εμάς τους ψηλούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x