Ελλάδα

ΑΕΚ με χαρακτήρα πέρασε από το Λαύριο

Σε ένα πραγματικά πανέμορφο ματς με πολλές διακυμάνσεις, η λαβωμένη ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας του Λαυρίου (82-81) και… φώναξε δυνατά πως είναι εδώ!

Μπορεί να έχει πολλά προβλήματα που την κρατούν πίσω σε όλους τους τομείς, όμως η ΑΕΚ άντεξε στο Λαύριο και κόντρα στον 2ο του περσινού πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, πήρε σπουδαία νίκη (82-81) για αυτή και για τον… μαχητή Γέλοβατς.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν με την ψυχή τους, κατάφεραν να επιστρέψουν αρκετές φορές στο παιχνίδι, όμως η ομάδα του Στέφανου Δέδα άντεξε στην πίεση, έβαλε κρίσιμα σουτ, έβγαλε σημαντικές άμυνες και έφυγε από το Λαύριο με σπουδαίο διπλό.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε δικαιωματικά στην ΑΕΚ η οποία έκανε πάρτι από τα 6,75. Μετά το αναγνωριστικό ξεκίνημα, η «Ένωση» πάτησε το πόδι στο γκάζι και με τους Ανγκόλα, Γκρίφιν και Παππά, κατάφερε να στείλει τη διαφορά στο +9 (12-21). Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε, ο Χάμερ έβαλε το λιθαράκι του και ο Δέδας είδε τους παίκτες του στο +12 (16-28).



Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν με τα τριποντά τους, με τον καυτό Παππά να κάνει το 25-40 (+15). Κάπου εκεί όμως το Λαύριο έβγαλε την αντίδραση που ζήτησε ο κόουτς Σερέλης, με κλειδί την είσοδο του Νικοκλαϊδη αλλά και τα ανεβασμένα ποσοστά στα σουτ. Τα τρίποντα των Κάρτερ και Περσίδη έκλεισαν την ψαλίδα στους 3 πόντους στο ημίχρονο (41-44)!

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο μάλλον ήταν και το λιγότερο ανταγωνιστικό στο ματς, είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανγκόλα που σε γενικές γραμμές και χωρίς υπερβολή, έκανε ό,τι ήθελε και έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να ξεμακρύνει και πάλι, χωρίς μεγάλη δυσκολία (59-68).



Μπορεί Κολόμ και Ανγκόλα να πήγαν τη διαφορά στο +10 (62-72), όμως το σύνολο του Σερέλη αντέδρασε και με μπροστάρη τον Κάρτερ άρχισε την αντεπίθεσή του. Ο Σμιθ έβαλε σημαντικά καλάθια, ο Γκρίφιν κάρφωσε εντυπωσιακά και παρά το γεγονός ότι ο Μουράτος έδωσε ελπίδες στο Λαύριο (78-80), οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το διπλό (81-82).




Δείτε εδώ το live του ματς

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

Λαύριο-ΑΕΚ: 81-82

Λαύριο-ΑΕΚ: 81-82

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x