Ελλάδα

Ματσάρα με… δύο νικητές

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με πολύ κόπο και άγχος με 79-73 απέναντι στον Κόροιβο που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ΣΕΦ στο ματς που «έκλεισε» την 9η αγωνιστική της Α1. «Καθάρισε» ο Σπανούλης στο τέλος.

Ένα… ξέγνοιαστο μεσημεριανό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη ποιοτική διαφορά εξελίχθηκε απρόσμενα σε σούπερ ντέρμπι. Κάτι η χαλαρότητα, ίσως και η κόπωση του Ολυμπιακού από το ματς της Παρασκευής με τη Νεπτούνας, κάτι το… θράσος και η ικανότητα του Κοροίβου που απέδειξε πως δεν κοίταξε τυχαία τον Παναθηναϊκό στα μάτια προ λίγων ημερών… και το παιχνίδι του ΣΕΦ κρίθηκε στο τέλος με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 79-73.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους και 6 ασίστ μαζί με τα επιθετικά ριμπάουντ από Ντάνστον και Πέτγουεϊ στο τέλος έκαναν τη διαφορά για τους Πειραιώτες. Εξαιρετικοί οι νεοφώτιστοι, παρά τις απουσίες των Λόουερι (αποχώρησε για τη Ρίγα) και Γκάρετ. Κορυφαία σκηνή του αγώνα το κλάμα του Αγραβάνη.

Το ματς

Με… φόρα από το ρεκόρ καριέρας της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Νεπτούνας άρχισε το ματς ο Πέτγουεϊ και με οκτώ προσωπικούς πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα γρήγορο 10-4. Ο Ντέιβις «ντύθηκε»… Λόουερι και στο καλύτερο φετινό του ματς πήρε από το χέρι τον Κόροιβο, που πλησίασε στο καλάθι (16-14). Ένα ξέσπασμα του Ντάνστον έφερε τους γηπεδούχους στο +9 (25-16), αλλά παρότι πολλοί πίστεψαν πως «ως εδώ ήταν για τους φιλοξενούμενους», αυτοί… επέστρεψαν. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου παίζοντας πολύ μυαλωμένα δεν επέτρεψαν στον μεγάλο τους αντίπαλο να απομακρυνθεί (34-31) και παρότι ο Σπανούλης ήταν «ζεστός» οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος στο -3 με τρίποντο του Γιαννακίδη στην εκπνοή (43-40).

Ο Κόροιβος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος και εκκινώντας το δεύτερο πήρε το πρώτο του προβάδισμα (43-45). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, αλλά μόνο προσωρινά και δεν κατάφερε να αποσπαστεί περισσότερο από τους έξι πόντους (53-47), με αποτέλεσμα η ομάδα της Ηλείας να επανέλθει και να προηγηθεί εκ νέου στις αρχές της τέταρτης περιόδου (57-59), ενώ είχε την απάντηση και στο 7-0 του Ολυμπιακού (64-59) ισοφαρίζοντας άμεσα (64-64). Ο Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και συνεπικουρούμενος από ένα «τραβηγμένο» αντιαθλητικό που σφυρίχτηκε στον Αγγελόπουλο και συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή στον τιμ μάνατζερ του Κοροίβου, Σταύρο Ελληνιάδη, έφερε τους γηπεδούχους στο 72-64. Ούτε αυτό όμως έριξε στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν στο τρίποντο (72-69). Όμως ένα προσωπικό καλάθι του Μάντζαρη και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ντάνστον και του Πέτγουεϊ έκριναν το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού με 79-73.

Δεκάλεπτα: 27-21, 43-40, 57-57, 79-73.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9 (12 ριμπ.), Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 21 (6 ασίστ), Ντάρντεν 7, Σλούκας 11, Λαφαγέτ 8, Χριστοδούλου 2, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (7 ασίστ).

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 8, Γιαννακίδης 6, Αγγελόπουλος 2, Παπαπέτρου 10, Ντέιβις 22, Βασίλιεβιτς 6, Κανονίδης 9, Φιλιππάκος, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2 (10 ριμπ.).

Διαιτητές: Μάνος, Μαγκλογιάννης, Παπαθανασίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x