Ελλάδα

Πάτησε γκάζι και «λύγισε» τον ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Το 6/6 στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 86-68 του αξιόμαχου ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική.

Συνέχεια στο αήττητο σερί του στο ελληνικό πρωτάθλημα έδωσε ο Ολυμπιακός, που αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο από τον πολύ καλό ΠΑΟΚ, επικράτησε με σκορ 86-68.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι ΜακΚίσικ και Λούντζης οι οποίοι πέτυχαν από 12 πόντους, με τον δεύτερο να έχει και 5 ασίστ. Ο Τζόουνς με 17 ξεχώρισε από τον ΠΑΟΚ, ενώ 14 πρόσθεσε στην συγκομιδή ο Κάρτερ.

Στο 6-0 πριν το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο οι πειραιώτες, στο 1-5 υποχώρησε ο ΠΑΟΚ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στο παρκέ και προηγήθηκε 11-10 στο 4’, χάρη σε καλάθια του Τζόουνς. Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στα τρίποντα και είχε σίγουρο σκοράρισμα μόνο από τον Φαλ, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες. Με καλάθια των Ντι Λίο και Γιάνκοβιτς, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη πήγε στο +4 (19-15 στο 8’), όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν αρκετά καλάθια στο «ανοικτό» γήπεδο και μείωσαν σε 21-20 στο τέλος του δεκαλέπτου.

H συνέχεια ήταν ανάλογη, καθώς οι φιλοξενούμενοι εκτός από τα καλά ποσοστά ευστοχίας τους, έπαιρναν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, για το υπέρ τους 30-29 στο 14’, με τον Κάρτερ να βοηθάει στην επίθεση. Ακολούθησε ένα 9-0 σερί του Ολυμπιακού για το 38-30 δύο αγωνιστικά λεπτά αργότερα, με τους ΜακΚίσικ-Λούντζη να έχουν δώσει επιθετική πνοή, και την δημιουργία να είναι σε καλύτερα επίπεδα για τους γηπεδούχους. O ΠΑΟΚ όμως ισοφάρισε ξανά με τρίποντα των Γιώργου Καμπερίδη και Γκρίφιν, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 41-38.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα στο δεύτερο μέρος και παρότι ήταν άστοχοι ακόμα και σε εύκολα λέι απ, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +10 (54-44 στο 26’), χάρη στην επιθετική άνοδο των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ. Ο ΠΑΟΚ έχασε σε αυτό το διάστημα αρκετά αμυντικά ριμπάουντ και έκανε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους 17 πόντους, 64-47 χάρη σε σκοράρισμα και δημιουργίες του Λούντζη, δύο λεπτά πριν την τελευταία περίοδο, που άρχισε με σκορ 66-52.

Η άνοδος του Λοβ, βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μειώσει σε 66-56 στο 34’, όμως ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένας επιτυχημένος αιφνιδιασμός με κάρφωμα του πολύ καλού ΜακΚίσκ, έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στο +15 (71-56), με πεντέμισι λεπτά να απομένουν. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν το… παράτησαν, μείωσαν 71-63 στο 36’, όμως με καλάθια των Σλούκα και Μάρτιν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να γίνουν πιο απειλητικοί και έφτασαν στην νίκη με το τελικό +18.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 86-68

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 86-68

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-38, 66-52, 86-68.

*Την αναμέτρηση παρακολούθησε με πολιτικά δίπλα στον πάγκο του Ολυμπιακού, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Κουίνσι Έισι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x