Ελλάδα

Έφερε τούμπα τον Ολυμπιακό και πήρε το θρίλερ ο Παναθηναϊκός!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με σκορ 56-55 επί του Ολυμπιακού, κερδίζοντας έτσι το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν!

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν... βάφτηκε πράσινο!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ επικρατώντας με σκορ 56-55του Ολυμπιακού, για την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη μπήκε στην τελευταία περίοδο ούσα πίσω στο σκορ με έξι πόντους, ωστόσο, με μεγάλα καλάθια της Σταμολάμπρου και της Τζόουνς στο φινάλε, μπόρεσε και ανέτρεψε την κατάσταση, φτάνοντας έτσι στο πέμπτο διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνα του πρωταθλήματος!

Πρώτη σκόρερ για τις «πράσινες» ήταν ο Τζόουνς, η οποία εκτός από το νικητήριο καλάθι στα 26 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, είχε ακόμα 18 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ρέιντζ και Σταμολάμπρου σημείωσαν 12 και 9 πόντους αντίστοιχα.

Για τις «ερυθρόλευκες» που έπεσαν στο 3-1, η Γουίλιαμς είχε 12 πόντους, με τις Νικολοπούλου, Βίτολα και Χριστινάκη να προσθέτουν από δέκα.

Το ματς:


Με τον κόσμο του Παναθηναϊκού που είχε κατακλείσει το Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» να σπρώχνει με τη φωνή του την ομάδα, οι «πράσινες» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν γρήγορα με 7-0. Ο Ολυμπιακός βρήκε τους πρώτους του πόντους μετά από 2,5 αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο, με λέι απ της Σταμολάμπρου στον αιφνιδιασμό, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 10-5 στο 5΄. Σπυριδοπούλου και Γουίλιαμς έδωσαν επιθετική «πνοή» στις «ερυθρόλευκες κάνοντας το 10-10 στο 7’. Κάπου εκεί όμως, η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψε στην ομάδα της Καπογγιάννη να τρέξει ένα σερί 6-0 στο τελευταίο τρίλεπτο για το 16-10 του δεκαλέπτου.



Η κατάσταση άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση, έχοντας ως μεγάλο του «όπλο» το μακρινό σουτ. Με δύο τρίποντα της Σπυριδοπούλου, οι φιλοξενούμενες έφεραν εκ νέου το ματς στα ίσα (18-18) στο 13’. Στη συνέχεια, Χριστινάκη και Νικολοπούλου ανέλαβαν δράση και με συνολικά έντεκα πόντους, έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +7 για το 31-24 στο 17’. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά και με τρεις πόντους της Τζόουνς στο φινάλε, έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 27-33.




Στο τρίτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες, η αστοχία, αλλά και τα πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, απόρροια της σημασίας και της κρισιμότητας του ντέρμπι. Με τη Νικολοπούλου να συνεχίζει να βρίσκει σκορ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με +8 (37-29) στο 22'. Ο Παναθηναϊκός «ξεκόλλησε» επιθετικά και με τις Τσβίκοβιτς και Σταμολάμπρου σε πρώτο πλάνο, έτρεξε ένα επιμέρους σερί 9-3, μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι για το 40-38 στο 27'. Η Χριστινάκη όμως με ένα μεγάλο τρίποντο έστειλε τον Ολυμπιακό στο +5 με τις βολές της Γουίλιαμς λίγο αργότερα να κάνουν το 45-38, προτού η Αλεξανδρή στο φινάλε μειώσει για τις γηπεδούχες για το 45-40 της τρίτης περιόδου.



Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε απόσταση ενός καλαθιού, χάρη στο τρίποντο της Τσβίκοβιτς στο 34' (44-46), με την Τζόουνς λίγο αργότερα με πέντε προσωπικούς της πόντους να φέρνει το «τριφύλλι» μπροστά μετά από αρκετή ώρα (49-48)!

Η Γουίλιαμς απάντησε με τρίποντο για το 51-49, ενώ λίγο αργότερα, σε μια φάση που φωνάζουν οι «πράσινες», η Μόρισον διαμόρφωσε το 53-51 από την γραμμή των βολών. Ένα τεράστιο όμως τρίποντο της Σταμολάμπρου στο 1:10' πριν το τέλος, έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 54-53, με τη Νικολοπούλου να απαντά αμέσως μετά για το 54-55!

Κάπου εκεί, η Τζόουνς ανέλαβε δράση και με δύσκολο λέι απ στα 26'' πριν το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό 56-55, με τις «ερυθρόλευκες» να φωνάζουν και εκείνες με τη σειρά τους για φάουλ μακριά από την μπάλα πάνω στη Μόρισον στην τελευταία επίθεση.





Τα δεκάλεπτα: 16-10, 27-33, 40-45, 56-55.

Διαιτητές: Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κωνσταντινίδου
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 9(2), Κωτούλα, Παυλοπούλου, Τσβίτκοβιτς 10(2), Σωτηρίου 2, Αλεξανδρή 2, Τζόουνς 18(1), Ρέιντζ 12, Θεοδωρομανωλάκη 3(1), Χαιριστανίδου .
Ολυμπιακός (Νίκλας): Μόρισον 6, Ουίλιαμς 12(1), Σπυριδοπούλου 6(2), Νικολοπούλου 10(2), Καρλάφτη 1, Δίελα , Βίτολα 10(2), Χριστινάκη 10(1) Κολλάτου

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x