Ελλάδα

Πήρε το «Unicef Trophy» και επιστρέφει στα… μεγάλα σαλόνια ο Πανιώνιος!

Ο Πανιώνιος νίκησε τη ΦΕΑ στον τελικό του «Unicef Trophy» 80-71, κατέκτησε το νεοσύστατο κύπελλο κι εξασφάλισε μια θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, επιστρέφοντας ανάμεσα στους κορυφαίους!

Μπορεί να παίζει στη Β' εθνική, όμως ο Πανιώνιος θα επιστρέψει έστω και προσωρινά στο κορυφαίο επίπεδο!

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατέκτησε το «Unicef Trophy», νικώντας στον τελικό τη ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας με σκορ 80-71, κάτι που σημαίνει, πως εξασφάλισε μια θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, μαζί με τις επτά κορυφαίες ομάδες της Basket League!



Οι παίκτες του Ταυρόπουλου τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας για ένα ημίχρονο (38-34), όμως από την τρίτη περίοδο και μετά πάτησαν το γκάζι, ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (62-52), και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, πανηγυρίζοντας την πιο σπουδαία νίκη των τελευταίων ετών για τον Πανιώνιο.

Υπενθυμίζουμε, πως για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ο Πανιώνιος, ομάδα Β' εθνικής, έριξε στο «καναβάτσο» Ηρακλή και ΦΕΑ, που αγωνίζονται στην Elite League!



Κορυφαίοι των θριαμβευτών Νεοσμυρνιωτών ήταν δύο από τους πλέον έμπειρους του ρόστερ. Ο Δημήτρης Βεργίνης έδωσε ακόμα μια «παράσταση» σκοράροντας 22 πόντους και πολλά μεγάλα σουτ, όμως πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο απίστευτος Γιάννης Σαχπατζίδης, που σημείωσε 20 πόντους και κατέβασε 15 ριμπάουντ.

Για τη ΦΕΑ, ο Θανάσης Κοντός είχε 17 πόντους και ο Αλέξης Στεργιάκης 16 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 38-34, 62-52, 80-71

Στατιστικά του τελικού εδώ


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x