Ελλάδα

Παπαδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πιστεύαμε ότι θα πάρουμε μετάλλιο»

Εξ αρχής υπήρχε η πίστη στην Εθνική Νέων για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ U20, όπως δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Η νοοτροπία και η θέληση των διεθνών της Εθνικής έφερε τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ U20, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, σύμφωνα με όσα είπε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Ο ομοσπονδιακός κόουτς ανέφερε ότι εξ αρχής υπήρχε η πίστη για μία καλή πορεία στη διοργάνωση, ενώ πιστεύει πως το κλειδί ήταν επίσης και η εξαιρετική χημεία που είχε ως σύνολο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Newsroom» και στους Νίκο Ζέρβα και Τάσο Νικολόπουλο:

Για το αν ήταν υπέρβαση το χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Νέων: «Για τους άλλους ήταν υπέρβαση. Για εμάς ήταν το αναμενόμενο. Ο στόχος που είχαμε βάλει. Από την πρώτη προπόνηση, είπαμε ότι θέλαμε μία διάκριση, με ένα μετάλλιο. Ήρθε το χάλκινο που αξίζουν αυτά τα παιδιά και τις θυσίες που έκαναν όλο το καλοκαίρι. Το παν σ’ αυτές τις ηλικίες, γιατί μιλάμε για παιδιά, είναι να τους δώσεις στόχο και όνειρο και να το πιστέψουν αυτό. Εμείς το πιστεύαμε και από την στιγμή που το πίστεψαν τα παιδιά, πιστεύαμε ότι θα ερχόταν».

Για το ποιο ήταν το ματς-κλειδί: «Από το ξεκίνημα το πιστεύαμε αυτό. Παρότι υπήρχε μία νευρικότητα και άγχος ήταν από τον πολύ ζήλο που ήθελαν να αποδείξουν. Είχαμε πει από την αρχή ότι σε μία διοργάνωση που είναι back-to-back τα παιχνίδια δεν γίνεται να είναι το ίδιο αποδοτικός. Κάναμε τις νίκες που χρειάζονταν. Το πιστέψαμε λίγο με τους Γάλλους, αλλά δεν μπορούσαμε να τους ματσάρουμε στον αθλητικό κομμάτι. Είναι τρομερή ομάδα που μπορούσε να απειλήσει και από μέσα και απ’ έξω. Όλα τα παιδιά είναι χρόνια μαζί και έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Το καλό ήταν ότι παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι. Τα δικά μας παιδιά δεν είχαν πολλά ματς και παραστάσεις, γι’ αυτό παίξαμε πολλά φιλικά για να βρουν ρυθμό».

Για το πως προετοιμάζονται αυτά τα παιδιά: «Ένα λάθος που πιστεύει ο κόσμος είναι ότι μπορούμε να καταφέρουμε να μάθουμε τα παιδιά να σουτάρουν καλύτερα, μέσα σε έναν μήνα. Εμείς μπορούμε μόνο να τους κάνουμε ομάδα και να αποκτήσουν χημεία. Από ‘κει και πέρα, εμπειρίες, παραστάσεις και ατομική τεχνική θα τα διορθώσουμε κάπως, αλλά δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε σε έναν μήνα. Αυτό θα γίνει μέσα στη σεζόν».

Για το ποιο ήταν το ατού της Εθνικής: «Νομίζω η νοοτροπία μας. Η ομαδικότητα, γιατί τα παιδιά είχαν φτιάξει τρομερή χημεία και δούλευαν ως ομάδα και ποτέ δεν τα παράτησαν. Το πάλευαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό που λέγαμε ότι ποτέ δεν μπορείς να κερδίσεις κάποιον εύκολα, που δεν τα παρατάει. Αυτό ήταν το μότο μας. Κάναμε καλύτερα δεύτερα ημίχρονο γιατί είχαμε δουλέψει πάρα πολύ. Ήταν πιστά στο πρόγραμμα τα παιδιά. Όταν οι άλλοι έπεφταν σε απόδοση, εμείς ήμασταν στα ίδια».

Για το που θέλει περισσότερη δουλειά ο Έλληνας παίκτης: «Γενικά, θεωρώ ότι είμαστε πίσω σε θέματα δύναμης και ταχύτητας. Να δουλέψουν στο αθλητικό κομμάτι τα παιδιά. Θα πρέπει βέβαια να παίζουν. Μέσα στο παιχνίδι θα μάθεις, τότε καταλαβαίνεις το λάθος σου, όχι μέσα από την προπόνηση».

Για τον χρόνο συμμετοχής των νεαρών παικτών: «Γίνονται κάποια βήματα. Φέτος στην Α2 έγινε προσπάθεια να βοηθήσουν τα παιδιά. Για να διεκδικήσουν τον χρόνο και τον ρόλο θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία. Έγιναν βήματα στην Α2 και πιστεύω να τους δοθεί περισσότερος χώρος. Τα παιδιά αυτά θέλουν υπομονή. Υπάρχει ταλέντο και θα αρπάξουν την ευκαιρία».

Για τον Βαγγέλη Ζούγρη: «Ο Βαγγέλης έχει το ταλέντο. Είναι αθλητικό παιδί. Η αθλητικότητά του είναι ισάξια των Γάλλων. Υστερεί σε ύψος, αλλά το καλύπτει. Φέτος ο κόουτς Σπανούλης του έδινε την ευκαιρία και είχε παιχνίδια με το Περιστέρι bwin. Είναι ένα παιδί που είτε παίξει ένα δευτερόλεπτο, είτε σ’ όλο το παιχνίδι, παίζει στα… κόκκινα. Αυτό τον κάνει πολύτιμο. Μόλις βελτιώσει και τη βασική του τεχνική, ιδιαίτερα το σουτ του, νομίζω ότι και στο “4” θα μπορεί να σταθεί και να κάνει καριέρα. Μπορεί να μαρκάρει και περιφερειακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x