Ελλάδα

Πρίφτης: «Άστοχοι και είχαμε κακή λειτουργία»

Στη μεγάλη αστοχία απέδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό, με τον κόουτς των «κίτρινων» να δηλώνει πως ο Βεζένκοφ είναι ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Η αστοχία και η κακή κυκλοφορία της μπάλας κόστισαν στον Άρη την ήττα από τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Στη συνέχεια, ο κόουτς των «κίτρινων» ερωτήθηκε για το δεύτερο συνεχόμενο μέτριο παιχνίδι του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, απαντώντας πως ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι ακόμη επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

«Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ συγκεντρωμένος και ενεργοποιημένος, κάτι λογικό μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρωλίγκα. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε όμως ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο. Προδοθήκαμε από την επίθεση μας. Ήμασταν πολύ άστοχοι και είχαμε κακή λειτουργία. Ενώ υπήρχαν ανοικτές πάσες και σουτ, δεν τα βλέπαμε, γιατί είχαμε πίεση πάνω στην μπάλα. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα δρόμο για το πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Για την μέτρια απόδοση του Βεζένκοφ στα δυο τελευταία παιχνίδια απάντησε: «Σίγουρα ο τραυματισμός του, τον επηρέασε. Είναι οι άμυνες που αντιμετωπίζει, όπως και η μέρα στην οποία θα βρεθεί. Το παιχνίδι του στηρίζεται πολύ στο μακρινό σουτ και εξαρτάται σε τι μέρα θα βρεθείς. Είναι η βάση μας και εξαρτόμαστε αρκετά από την απόδοση του. Στα Τρίκαλα η ομάδα κατάφερε να κερδίσει παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλά ποσοστά. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι σίγουρα πιο δυνατός από τα Τρίκαλα».

Για το κακό δεύτερο δεκάλεπτο του Άρη: «Έχει να κάνει με την έντονη άμυνα πάνω στην μπάλα, στο πικ εν ρολ. Ενώ υπήρχαν παίκτες στην αδύναμη πλευρά, ήταν τόσο έντονη η πίεση που δεν μπορούσαμε να φτάσουμε την μπάλα εκεί».

Για την αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ: «Είναι πολύ θετικό αν ολοκληρωθεί όλο αυτό στο 100%. Θα είναι θετικό για την ομάδα, στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται. Θα δημιουργήσει και άλλες προοπτικές. Προσπαθούμε να μην ασχολούμαστε πολύ με αυτό, αλλά με την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε. Είναι ευχάριστο πάντως. Θα είναι καλό για τον Άρη και το μπάσκετ γενικότερα».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μούρτος είπε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Η διαφορά δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και τι μας στοίχισε για να μπορούμε να κοιτάμε τις μεγάλες ομάδες στα μάτια. Την πίεση την βάλαμε μόνοι μας στους εαυτούς μας γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας. Ίσως γι’ αυτό κάναμε και παραπάνω λάθη. Θα μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x