Ελλάδα

Μια πικρή ιστορία για ένα ντέρμπι...

Από εκεί που τελείωσε η περασμένη σεζόν ξεκινά και η νέα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, με τις διοικήσεις των δύο ομάδων να αναλώνονται στην προσφιλή τους τακτική: το χαρτοπόλεμο…

Εδώ που τα λέμε, δεν έπεσε και κανένας από τα σύννεφα. Στην Ελλάδα ζούμε, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Άλλωστε, το ίδιο σκηνικό πολέμου στήθηκε μες το κατακαλόκαιρο με αφορμή οικονομικής φύσεως θέματα… Σιγά μην άφηναν οι «αιώνιοι» την αφορμή που τους δίνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς να πάει χαμένη.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Είναι βέβαιο πως οι πιστοί των αιωνίων, τυφλωμένοι από το οπαδικό πάθος και γαλουχημένοι με την προπαγάνδα που αβασάνιστα ταΐζει η κάθε πλευρά, θα ψάξουν να βρουν τη δική τους αλήθεια, απαιτώντας μάλιστα από κάθε Μέσο να πάρει θέση. Να εξυμνήσει «εμάς» που είμαστε καλοί και άγιοι και να καυτηριάσει τη στάση των «άλλων» που αποτελούν την αιτία του κακού για το μπάσκετ, τον αθλητισμό γενικότερα, την παγκόσμια πείνα, το σεισμό που έκανε σήμερα στην Κρήτη, ενδεχομένως και για το τέρας του Λόχνες.

Είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι θα αρκεστούν να σχολιάσουν σε στυλ «ναι, αλλά όταν ο Παναθηναϊκός (Ολυμπιακός) ή ο Αγγελόπουλος (Γιαννακόπουλος) έκανε τα ίδια, δεν τα λέγατε, δεν τα γράφατε».

Για αυτούς -τους πολλούς ή λίγους, δεν ξέρω- γι’ αυτούς που οι ίδιοι παράγοντες σε μια άλλη πανηγυρική ανακοίνωση αύριο-μεθαύριο θα αποκαλέσουν «υπέροχο κόσμο», ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η θέση του Ολυμπιακού για Γιαννακόπουλο

«Επίδειξη θράσους από την ΚΑΕ Ολυμπιακός…»

Για τους υπόλοιπους άλλωστε, μόνο αρχειακή αξία -αν όχι μηδαμινή- έχει το περιεχόμενό τους. Έτσι κι αλλιώς, μέχρι τη Δευτέρα πιθανότατα, και μετά τη Δευτέρα σίγουρα, θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Στο μεταξύ, αν κι εφόσον οι καταστάσεις το επιτρέψουν, την ίδια μέρα σε ένα γήπεδο που για τις ανάγκες του πολέμου θα έχει μετατραπεί σε φρούριο αν και ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός υποδέχεται τον νταμπλούχο Ελλάδας Παναθηναϊκό.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν μπορεί, αυτή θα ήταν Η ΕΙΔΗΣΗ. Στο δικό μας όχι…

Υ.Γ Συγγνώμη, αν δεν σας μετέφερα σωστά το θέμα που προέκυψε. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από (τέτοιου είδους) μπάσκετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x