Ελλάδα

«Συγκέντρωση για να ‘χεις συνέχεια»

Με «όπλο» τη συγκέντρωση πρέπει να παρατάσσονται οι Έλληνες παίκτες για να φτάσουν μέχρι τέλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Κώστας Μίσσας. Τι είπε για Αντετοκούνμπο.

Αν και δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση της Εθνικής κόντρα στην Κροατία (77-68), ο Κώστας Μίσσας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, τόνισε πως λόγω και του νεαρού της ηλικίας των παιδιών, είναι δικαιολογημένα αυτά τα σκαμπανεβάσματα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως σε ένα «μαραθώνιο», όπως είναι το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι παίκτες πρέπει να είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι για να φτάσουν μέχρι τέλους.

Στο γήπεδο ήταν και ο Λάρι Ντρου, προπονητής των Μπακς, με τον οποίο είχε συνομιλία ο Έλληνας τεχνικός και μεταξύ άλλων του είπε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα, στο ένας εναντίον ενός.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6:

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση. Αλλά σίγουρα περιμέναμε να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν υπάρχουν ομάδες που να πεις ότι είναι κάτι εύκολο. Σε κάθε ματς πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός σε ριμπάουντ κι άμυνα. Υπάρχουν ομάδες… περίεργες, ως προς το παιχνίδι τους. Έχουν παίκτες ψηλούς που σουτάρουν τρίποντα συνέχεια. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε ηρεμία για να χτυπήσουμε. Για να έχεις συνέχεια σε ένα μεγάλο τουρνουά, που είναι εξουθενωτικό με τόσα πολλά παιχνίδια, χρειάζεσαι συγκέντρωση».

«Είναι δύσκολο πράγμα να επιλέγεις και του τι συμβαίνει. Στην πρώτη φάση υπήρχαν 4 ομάδες, όπου πέρναγαν τρεις και όλες ήταν πολύ καλές. Σκεφτείτε πως έμεινε εκτός η Σερβία, μια παραδοσιακή δύναμη. Η Λετονία είναι πολύ καλή ομάδα, μοναδική αήττητη σαν εμάς. Έχουν κάνει έναν εξαιρετικό προγραμματισμό την τελευταία τριετία, δουλεύουν όλοι μαζί και γι’ αυτό παρουσιάζουν τόσο καλό πρόσωπο».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο να υπακούουν τις εντολές οι παίκτες. Το θέμα είναι να βρεις την ισορροπία τους. Παίζουμε απέναντι σε ομάδες που έχουν παίκτες που είναι ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Οι περισσότεροι αντίπαλοί μας έχουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα των χωρών τους, σε αδριατικές λίγκες. Έχουν εμπειρία περισσότερη σε σχέση με εμάς. Κάνουμε μια προσπάθεια, πολύ βίντεο, meeting…».

«Αυτός που προχωράει, είναι αυτός που έχει δυνατό χαρακτήρα. Αν δουλεύεις, αν είσαι ταπεινός, τότε θα συνεχίσεις σε υψηλό επίπεδο. Οι άλλοι μένουν απλά ταλέντα. Έχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν μπάσκετ. Όταν τον Γενάρη είδα την κλήρωση, με ζώσανε τα φίδια. Έλεγα πως επειδή η ομάδα μας έκανε 10 ημέρες προετοιμασία και παίξαμε μόνο δύο φιλικά, θα ήταν επιτυχία ακόμη και μια πρόκριση στην δεύτερη φάση. Σήμερα ήταν εδώ και ο προπονητής του Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Λάρι Ντρου. Μιλήσαμε για διάφορα θέματα και του είπα πως πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα, στο ένας εναντίον ενός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x