Ελλάδα

«Έχει επιλέξει τη Σερβία και συγκεντρώνει ήδη τα έγγραφα»: Οι Σέρβοι αναιρούν τα όσα είπε ο Giannis για τον Βούκτσεβιτς

Σύμφωνα με σερβικά δημοσιεύματα, ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς επέλεξε να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία ώστε να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά έγγραφα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έριξε «βόμβα» τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/04), αποκαλύπτοντας όσα του είπε ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς στο περιθώριο του αγώνα των Μπακς με τους Γουίζαρντς.

Συγκεκριμένα, ο «Greek Freak» δήλωσε πως με τον γιο του Ντούσαν Βούκτσεβιτς είχαν μετά το τέλος του αγώνα μια σύντομη συζήτηση με τον Τρίσταν να του αποκαλύπτει πως: «Βγήκε και μου είπε ότι είναι Έλληνας. Ήμουν κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς. Έπαιξε σκληρά απόψε. Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Είχε μεγάλη εμπειρία, νομίζω έπαιξε λίγο στην Ελλάδα και μετά στην Παρτιζάν. Ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους Γουίζαρντς και σίγουρα να βοηθήσει και την Εθνική».

Πάντως, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα από τα κορυφαία σάιτ της Σερβία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς έχει επιλέξει να αγωνιστεί με της εθνική ομάδα της Σερβίας!

Μάλιστα, όπως σημειώνει η «Mozzart Sport», ο νεαρός ψηλός βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να λάβει την έγκριση της FIBA ??για να παίξει στην ανδρική ομάδα της Σερβίας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Βούκτσεβιτς είχε θεωρητικά την ευχέρεια να επιλέξει μία από πέντε εθνικές ομάδες με το αντίστοιχο διαβατήριο: ελληνικό αφού ήταν για χρόνια στην Ελλάδα, ιταλικό επειδή γεννήθηκε στη Σιένα (όταν αγωνιζόταν εκεί ο πατέρας του), βοσνιακό ή σερβικό λόγω του πατέρα του και σουηδικό λόγω της μητέρας του.

Μια υπόθεση που πάντως απασχολεί τους Σέρβους εδώ και καιρό, οι οποίοι ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα πως ο λόγος που δεν είχε κληθεί να παίξει στην Ανδρών της Σερβίας, έστω στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, ήταν πως το 2019 είχε μετακινηθεί από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Ρεάλ Μαδρίτης ως Έλληνας. Και με βάση έναν κανονισμό της FIBA, δεν θα μπορούσε να παίξει σε άλλη εθνική ομάδα πριν να κλείσει τα 21 του χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x