Ελλάδα

Τρίτη νίκη για Εθνική Νέων

Την τρίτη της νίκη στο φιλικό τουρνουά U20 που διεξάγεται στο Ρέθυμνο σημείωσε την Τετάρτη η Εθνική Νέων μπάσκετ, επικρατώντας της Ισπανίας με 79-74 σε ένα ενδιαφέρον ματς.

Η Εθνική Νέων νίκησε 79-74 την Ισπανία στο Ρέθυμνο και σημείωσε την τρίτη της νίκη στο φιλικό τουρνουά U20 που διεξάγεται στην κρητική πόλη, ενόψει της καλύτερης προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσουν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου στα Χανιά, 15-23 του μήνα.

Στην τέταρτη περίοδο, η Ελλάδα έφτασε στο +10, όμως οι Ισπανοί μείωσαν στο -4 και στο -1. Ο Μουράτος έφερε το +5 και ο Καρράς κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση και έδωσε στην Εθνική το +5. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Ισπανών έφεραν το 77-74 στα 45’’ πριν τη λήξη. Εκεί, ο Αγραβάνης έκλεψε, ο Καρράς κέρδισε το φάουλ για να διαμορφώνει το 78-74 στα 19’’ πριν το τέλος και ο Δίπλαρος έγραψε το τελικό 79-74.


Δεκάλεπτα: 21-23, 46-38, 60-55, 79-74

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Μιλεντίγιεβιτς 2, Κόνιαρης 7, Φλιώνης 9, Καρράς 18, Σκουλίδας 8, Δίπλαρος 10, Αγραβάνης 2, Χρηστίδης 8, Μουράτος 15

Ισπανία (Ναβάρο): Ντε Λα Ρούα, Γκαρθία 15, Λόπεθ 9, Ρίγκο 6, Τζου 1, Μαθάιρα, Γιούστα 7, Σορόλα 6, Μάρτι 4, Βίλα 8, Μπαρέιρο 18, Ιντέχεν, Βίλα


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Το σημαντικό είναι, πρώτα από όλα, πως σήμερα τελειώσαμε το παιχνίδι υγιείς. Παίξαμε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και ήταν ένα καλό τελευταίο τεστ για εμάς. Είδαμε κάποια πράγματα που μας άρεσαν και κάποια που δεν μας άρεσαν. Ήταν λογικό ήταν το τρίτο παιχνίδι συνεχόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα με μικρό ροτέισον.

Τελειώσαμε, τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία, έχουμε δύο προπονήσεις και μπαίνουμε στο τουρνουά. Το καλό είναι πως έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας δεν έχουμε πολλά πάνω κάτω. Θα πρέπει, όμως, να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ που δημιουργούμε και να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση με ομάδες, όπως η Ισπανία. Και να είμαστε αποφασιστικοί, συγκεντρωμένοι στα χιαστί, να κερδίσουμε τα παιχνίδια αυτά.

Σε ότι αφορά τον Λούντζη και τον Χαραλαμπόπουλο, θα το δούμε στην αυριανή προπόνηση. Αν καταφέρουν να βγάλουν την προπόνηση, θα είναι στη δωδεκάδα. Υπάρχει το ρίσκο της επιλογής ανέτοιμων παικτών, γιατί και οι δύο είναι απροπόνητοι για περίπου 22 μέρες, αλλά είναι και οι δύο σημαντικοί για την ομάδα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και θα δούμε. Το βράδυ θα ξέρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x