Ευρώπη

Γύρισε από την «κόλαση» η Ζενίτ

Παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 16 πόντους, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ολοκλήρωσε μία τεράστια ανατροπή επικρατώντας της Χίμκι με 92-89 και έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά της VTB League.

Τεράστιας σημασίας νίκη με ανατροπή πέτυχε η Ζενίτ μετά την επικράτηση επί της Χίμκι με 92-89. Με αυτό τον τρόπο η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έκανε το 2-0 στη σειρά μεταξύ των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση της Λίγκας VTB.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Ράιαν Τούλσον και Σεργκέι Καράσεφ με 24 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού η Χίμκι ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση, σόκαρε τους γηπεδούχους και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά της τάξης των 16 πόντων (28-44) στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ωστόσο κατάφεραν να αντιδράσουν και με ένα γρήγορο σερί λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πήγαν στα ανάπαυλα με το σκορ να είναι 40-49.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, η εικόνα του ματς ήταν εντελώς διαφορετική. Η Ζενίτ με πρωτεργάτες τους Τούλσον και Καράσεφ μείωσε την διαφορά και κατάφερε τελικά να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη με 92-89 που της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς της VTB.

Για τους ηττημένους, μοιραίος ήταν ο Αλεξέι Σβέντ ο οποίος μπορεί να ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, ωστόσο έχασε ένα κρίσιμο λέι-απ που θα έφερνε τις δύο ομάδες στα ίσα λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Καλή παρουσία είχε επίσης και ο Μάρκο Τοντόροβιτς ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 11 κερδισμένα φάουλ.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της Χίμκι με το 3ο παιχνίδι της σειράς να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη (30/05, 19:00)

Δεκάλεπτα: 18-28, 22-21, 25-19, 27-21

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x