Ελλάδα

Η ΑΕΚ πήρε πίσω το δώρο!

Παρότι λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, χαρίζοντας την ευκαιρία της παράτασης στον μαχητικό Κολοσσό, η ΑΕΚ πέρασε με 86-85 από τη Ρόδο στο ντεμπούτο του Ζντοβτς. Σπουδαίος ο Κούπερ, λυτρωτής ο Μαυροειδής.

Φλέρταρε με την «αυτοκτονία» δις, αλλά η ΑΕΚ τελικά έδειξε χαρακτήρα και στο ντεμπούτο του Γιούρε Ζντοβτς πανηγύρισε τη νίκη με 86-85 επί του εξαιρετικού Κολοσσού στην παράταση με 86-85 (κ.α. 72-72).

Κορυφαίος ο Ντι Τζέι Κούπερ, που άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 20 πόντους, 11 ασίστ, 9 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, με 18 πόντους ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος με το φάουλ σε τρίποντο στην εκπνοή, καθοριστικός ο Δημήτρης Μαυροειδής με το φόλοου της νίκης στα 31’’ πριν το τέλος και καλή άμυνα στο φινάλε. Πολύ καλή δουλειά από Κατσίβελη και Κάρτερ. Μεγάλη εμφάνιση Λαρεντζάκης με 24π. (και 3/3 βολές στο φινάλε της κανονικής διάρκειας) και Ρέλεφορντ, με τον Αμερικανό όμως να κάνει κακή επιλογή στην τελευταία επίθεση.

inner

Το ματς

Παρά την απουσία του Μαυροκεφαλίδη από την αρχική της πεντάδα, η ΑΕΚ έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο ματς. Με εξαιρετική άμυνα και επιθετικές αιχμές τους Κάρτερ και Μαυροειδή προηγήθηκε με εννιά (2-11, 5-14). Η αντικατάσταση του Κούπερ για τις απαραίτητες ανάσες αποδιοργάνωσε την «Ένωση» και οι Ροδίτες με όπλο τον αιφνιδιασμό και σκόρερ τον Λαρεντζάκη πλησίασαν (11-15). Εκμεταλλευόμενοι, δε, τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων και τον οίστρο του Ρέλεφορντ κατάφεραν να ισοφαρίσουν (19-19) και να προηγηθούν για πρώτη φορά, 27-25, με δύο βολές του Σαλούστρου. Ο Κούπερ «κουβάλησε» στο σκορ σχεδόν μόνος του την ομάδα του στο διάστημα αυτό, μέχρι το ημίχρονο να κλείσει με τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη (31-33).

Ο Κολοσσός «χτύπησε» στις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ και με προσωπικά καλάθια από Λαρεντζάκη και Ρέλεφορντ έφτασε να προηγείται και με οκτώ, 49-41. Δύο τρίποντα από Σάκοτα κι ένα από Άρμστεντ έβαλαν την «Ένωση» και πάλι στο ματς (51-50), όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα με Μανωλόπουλο και Άχονεν ξεφεύγοντας και πάλι με +8 (59-51). Ο Κούπερ είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς δύο δικές του «βόμβες», μια στην εκπνοή της τρίτης περιόδου από δέκα μέτρα, ροκάνισε τη διαφορά στο καλάθι (59-57). Οι «κιτρινόμαυροι» έσφιξαν την άμυνά τους-που κράτησε για έξι λεπτά χωρίς πόντο τους γηπεδούχους-και σε συνδυασμό με τη δράση των Μαυροκεφαλίδη και Κούπερ οδήγησαν την ΑΕΚ σε ένα 11-0 και στο +6 (62-68). Το τρίποντο του Σαλούστρου και το γκολ-φάουλ του Ντέιβις κράτησαν ζωντανό τον Κολοσσό (67-70), που έφτασε το παιχνίδι στο σουτ. Ο Ρέλεφορντ επέλεξε λέι απ αντί τριπόντου μειώνοντας στον πόντο (69-70) στα 4’’ πριν το τέλος. Με δύο γρήγορα φάουλ οι Ροδίτες έστειλαν στη γραμμή τον Κάρτερ, που με 2/2 αποκατέστησε το +3 (69-72) αφήνοντας σκάρτα τρία δευτερόλεπτα στους γηπεδούχους. Παρ’ όλα αυτά ο Λαρεντζάκης πήρε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις από τον Μαυροκεφαλίδη και με απίστευτη ψυχραιμία έστειλε το ματς στην παράταση (72-72).

inner

Παρά το ψυχολογικό πλήγμα και την απώλεια του Μαυροκεφαλίδη με πέντε φάουλ, η ΑΕΚ παίζοντας περισσότερο μυαλωμένα είχε τον έλεγχο και με βολές από Κατσίβελη και Μαυροειδή ξέφυγε με πέντε (72-77, 75-80) και ενάμιση λεπτό πριν το τέλος με έξι από τρίποντο του Σάκοτα (77-83). Ο Ρέλεφορντ απόντος του Λαρεντζάκη, που αποχώρησε με πέντε φάουλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Τρίποντο, γκολ-φάουλ και αιφνιδιασμός από τον Αμερικανό γκαρντ μετά από λάθος στην επαναφορά της «Ένωσης» έφεραν τον Κολοσσό στο 85-84 στα 33’’ πριν το φινάλε. Ο Μαυροειδής με φόλοου διόρθωσε το χαμένο λέι απ του Κούπερ και επανέφερε μπροστά την ΑΕΚ (85-86), που στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων έπαιξε σπουδαία άμυνα στον Ρέλφορντ «καθαρίζοντας» το ματς.

Δεκάλεπτα: 11-15, 31-33, 59-57, 72-72, (πρτ.) 85-86.

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 24, Μπιλλής, Μανωλόπουλος 3, Ντέιβις 12, Γεωργαλής, Λίντεν, Ρέλεφορντ 26, Άχονεν 5, Σαλούστρος 7, ΜακΓκι 3, Λιούις 5.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Άρμστεντ 4, Κούπερ 20 (10 ασίστ, 8 ριμπάουντ), Παπαντωνίου, Σάκοτα 12, Μιλόσεβιτς 1, Μαυροκεφαλίδης 18 (5 ριμπ.), Κάρτερ 10, Κατσίβελης 10, Καλαμπόκης 4, Μαυροειδής 7.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Γκούμας.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x