Ελλάδα

Η δεύτερη μάχη του «πολέμου»

Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο, αλλά ο Παναθηναϊκός δηλώνει αποφασισμένος για την απάντηση. Η δεύτερη μάχη γίνεται απόψε στο ΟΑΚΑ.

Πράξη δεύτερη απόψε (21:00, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) στους τελικούς της Α1. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, που έχει πάρει κεφάλι στη σειρά μετά τη δύσκολη νίκη του στον κάκιστο ποιοτικά αλλά σίγουρα συναρπαστικό και αγωνιώδη μέχρι τέλους πρώτο τελικό την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» μετά τη μεγάλη ευκαιρία για break που έχασαν γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι’ αυτούς πλην της νίκης. Ένα 0-2 θα ισοδυναμεί με καταστροφή, αφού και ιστορικά έχει αποδειχτεί πως μόλις μια φορά έχει ανατραπεί τέτοια κατάσταση σε τελικούς, το 2002 από την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Τσάβι Πασκουάλ, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, υπέβαλε σε εντατική βιντεοθεραπεία τους παίκτες του. Περιμένει σημαντική βελτίωση κυρίως στην επίθεση, όσον αφορά στην κυκλοφορία και τις επιλογές, ενώ ταυτόχρονα ελπίζει να βρεθούν σε καλύτερη βραδιά παίκτες που υστέρησαν στο πρώτο ματς (ουσιαστικά όλοι πλην Ρίβερς και Μπουρούση).

Η μινι-κρίση που ξέσπασε μετά το ψευδές δημοσίευμα περί νυχτοπερπατημάτων παικτών μετά τον πρώτο τελικό δεν επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία της ομάδας. Πολλοί, δε, μιλούν για περισσότερο συσπείρωση και περιμένουν αντίδραση στο γήπεδο. Φυσικά στον Παναθηναϊκό ποντάρουν και στη βοήθεια του κόσμου. Παρότι sold out δεν αναμένεται, υπολογίζεται πως στις κερκίδες θα βρεθούν περισσότεροι από 12-13.000 θεατές.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός αφού απέβαλε το άγχος του πρώτου αγώνα πηγαίνει λιγότερο «πιεσμένος» στο ΟΑΚΑ για το 2-0. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Σπανούλη που χθες έμεινε μακριά από το ΣΕΦ με πυρετό κι αμυγδαλίτιδα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που δεν υπολογίζει ξανά σε Λοτζέσκι, Χάκετ και Αθηναίου, δεν έμεινε στη νίκη στο ΣΕΦ και αντιλαμβάνεται πως αν οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάσουν ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο απόψε δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα. Οι Πειραιώτες έχουν αρκετά πράγματα να διορθώσουν, ξεκινώντας από την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο των ριμπάουντ μέχρι την τρανζίσιον άμυνα, ενώ αισιοδοξούν να μην επαναληφθεί η φοβερή αστοχία του πρώτου αγώνα.

Η ψυχολογία της ομάδας είναι καλή και σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι πλέον το ΟΑΚΑ δεν είναι για εκείνους… άγονη γη. Παράλληλα, τα επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης επανέρχονται σε φυσιολογικό σημείο μετά το αναμενόμενο άδειασμα των πρώτων ημερών μετά το Final Four.

Η παράδοση είναι… διφορούμενη. Ο Παναθηναϊκός έχει μεν 31 νίκες και 6 ήττες σε play offs ως γηπεδούχος, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 4 από τους 5 τελευταίους τελικούς εκτός έδρας.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Μάνος και Παναγιώτου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x