Ευρώπη

Η ειδική συμφωνία των τουρκικών ομάδων με τους παίκτες

Ελεύθεροι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους είναι και οι ξένοι παίκτες του τουρκικού πρωταθλήματος, υπογράφοντας ωστόσο μία ειδική συμφωνία με τις ομάδες τους.

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε –αν και αργοπορημένα- και στην αναβολή του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Όλες οι ομάδες έδωσαν το ελεύθερο στους ξένους παίκτες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ωστόσο παράλληλα θα υπογράφουν μαζί τους μία ειδική συμφωνία, που αφορά και τις απολαβές τους.

Αρχικά, στους ξένους παίκτες δίνεται η δυνατότητα είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να παραμείνουν στην Τουρκία, ενώ οι μισθοί και τα μπόνους του Μαρτίου θα πρέπει να τους καταβληθούν κανονικά.

Από ‘κει και πέρα, για όσο καιρό θα είναι στη χώρα τους οι παίκτες δεν θα πληρώνονται, ενώ στην περίπτωση που αρχίσουν ξανά οι διοργανώσεις, τότε εφόσον επιστρέψουν στη γειτονική χώρα θα πρέπει να μπουν σε 14μερη καραντίνα, προτού ξεκινήσουν τις προπονήσεις. Από την άλλη, όμως, όσοι παραμείνουν στην Τουρκία, τότε θα πληρώνονται κανονικά βάσει του συμβολαίου τους!

Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή αρνηθούν να επιστρέψουν, τότε χάνουν το συμβόλαιό τους και οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους με τη FIBA. Τέλος, εάν οι λίγκες διακοπούν οριστικά, είτε το πρωτάθλημα, είτε οι άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα ενεργοποιηθούν κάποιες ειδικές ρήτρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x