Euroleague

Η Μακάμπι είναι ΕΔΩ

Το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα της στην φετινή Ευρωλίγκα κέρδισε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία επικράτησε της Μπασκόνια με 74-68 και συνεχίζει αήττητη μετά από δύο αγωνιστικές.

Το περσινό «στραπάτσο» φαίνεται πως έβαλε μυαλό στους ιθύνοντες της Μακάμπι Τελ Αβίβ και αποτέλεσε ένα σκληρό μάθημα. Ωστόσο πλέον η ομάδα του Λαού μοιάζει να έχει επιστρέψει για τα καλά στα παλιά καλά της στάνταρ.

Οι ισραηλινοί μπορεί να αγχώθηκαν ωστόσο κατάφεραν τελικά να φτάσουν στη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια με 74-68 και παρέμειναν αήττητοι στην φετινή Ευρωλίγκα μετά από δύο αγωνιστικές.

Βασικός υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Νόρις Κόουλ, ο οποίος στο αποψινό παιχνίδι ήταν κυριολεκτικά μία ομάδα μόνος του. Ο Αμερικάνος γκαρντ ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους και 5 ασίστ, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές περγαμηνές που τον συνόδευαν κατά την άφιξη του καλοκαίρι από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Ροντρίγκ Μπομπουά, ωστόσο οι 22 πόντοι που σημείωσε δεν στάθηκαν αρκετοί για να χαρίσουν στην ομάδα του κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή ήττα.

Το ματς



Η Μπασκόνια ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με πρωταγωνιστές τους Τίμα και Σενγκέλια κατάφερε σύντομα να χτίσει μία διαφορά 6 πόντων (7-13). Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από το αρχικό… μούδιασμα και με τον Ντεσόν Τόμας να δίνει επιθετικές λύσεις τόσο από την περιφέρεια όσο και από το ζωγραφιστό όχι μόνο μείωσαν αλλά πήγαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με το buzzer-beater τρίποντο του Νόρις Κόουλ, προηγούμενοι με 19-16.

Όπως τελείωσε η 1η με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και η 2η περίοδος του παιχνιδιού. Ο Νόρις Κόουλ συνέχισε να πληγώνει την ισπανική άμυνα και η Μακάμπι έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (28-18) τρέχοντας ένα απίθανο επί μέρους σκορ 21-2.

Οι Βάσκοι αντέδρασαν προς στιγμήν μειώνοντας σε 32-26, ωστόσο ο Νόρις Κόουλ συνέχισε να «πυροβολεί» με αποτέλεσμα η ισραηλινή ομάδα να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο +9 (39-30).

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Αμερικάνος γκαρντ ήδη από το πρώτα 20 λεπτά είχε προλάβει να σημειώσει 12 πόντους και 3 ασίστ.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν και στο δεύτερο μέρος του ματς οι παίκτες της Μακάμπι. Ο Κόουλ συνέχισε να κάνει ότι θέλει και η διαφορά έφτασε ακόμα και το +14 (48-34). Σε εκείνο το σημείο, η Μπασκόνια αποφάσισε να ξυπνήσει.

Οι Ισπανοί με αιχμή του δόρατος τον Μπομπουά, μείωσαν στους τρεις (56-55) στο τέλος της 3ης περιόδου και επέστρεψαν για τα καλά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Ωστόσο, ο Κόουλ έμοιαζε να το έχει πάρει… προσωπικά. Και αυτό έπραξε και στο ξεκίνημα του τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με συνεχόμενους πόντους έδωσε νέες ανάσες στη Μακαμπί και της επέτρεψε να προηγηθεί ξανά με επτά πόντους (64-57).

Από την άλλη βέβαια, υπήρχε ο Μπομπουά. Ο Γάλλος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έφερε και πάλι το παιχνίδι στο καλάθι και όλα προμήνυαν πως πάμε για ένα τέλος… θρίλερ που ο ψυχραιμότερος θα έφτανε τελικά στο ροζ φύλλο αγώνα.

Και αυτοί ήταν οι γηπεδούχοι. Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα ασφαλή χέρια του Κόουλ ο οποίος δεν λάθεψε από τη γραμμή των βολών και έκανε το 74-68. Στην επόμενη φάση η Μπασκόνια έκανε λάθος και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε… τέλος.

Δεκάλεπτα: 19-16, 20-14, 17-23, 18-15

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x