NBA

Η νέα θέση του Αντετοκούνμπο είναι 5άρι!

Ο Τζέισον Κιντ χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «5» και έχουν ενδιαφέρον οι επιδόσεις της ομάδας με τον ηγέτη της σε θέση σέντερ.

Ξεκίνησε ως φόργουορντ, έγινε πλέι μέικερ και εσχάτως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίρνει πολλά λεπτά στο «5». Μετά την αποχώρηση του Γκρεγκ Μονρό οι Μπακς δεν έχουν πολλές επιλογές σέντερ και στον αγώνα με τους Σέλτικς το σχήμα με τον 23χρονο άσο σε ρόλο ψηλού απέδωσε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο έχοντας +5 σε 9,5 λεπτά.

«Είναι κάτι που νιώθουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν ο Μέικερ ή ο Χένσον δεν είναι σε καλή μέρα. Αυτό δίνει στον Γιάννη τη δυνατότητα να τραβά πάνω του έναν ψηλό κι εμείς έχουμε σουτέρ για να ανοίξουμε το γήπεδο και να του δώσουμε χώρους. Πάντως δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον Γιάννη για πολλή ώρα στο '5', γιατί του τρώει χρόνο από την ξεκούρασή του», δήλωσε ο προπονητής του Μιλγουόκι, Τζέισον Κιντ.

«Ο ψηλός πάντα προσπαθεί να πάρει το ριμπάουντ κι εγώ να τρέξω όταν μπορώ. Είναι πλεονέκτημα γιατί στο σχήμα αυτό έχουμε τέσσερις καλούς σουτέρ στο παρκέ. Ο κόουτς Κιντ είναι το αφεντικό κι αποφασίζει. Αν του αρέσει, μπορούμε να το δοκιμάσουμε ακόμη περισσότερο», ανέφερε με τη σειρά του ο Giannis.

Ο Κρις Μίντλετον, από τη δική του πλευρά, είπε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να φέρουμε σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα και να το εκμεταλλευτούμε. Με τον Γιάννη στο '5' δημιουργούμε προβλήματα στους αντιπάλους. Πάντως εξαρτάται και από τον αντίπαλο, γιατί θα κουράσει πολύ τον Γιάννη να προσπαθήσει να κρατήσει μακριά από το καλάθι έναν πιο βαρύ και δυνατό παίκτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x