Ελλάδα

Ίδιος, αλλά… άλλος Παναθηναϊκός

Στο πρώτο ήταν κακός (βρέθηκε να χάνει και με 8). Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν… Παναθηναϊκός και επικράτησε 79-46 του Πανιωνίου. Έχει... ήδη υποβιβαστεί στην Α2 ο Ιστορικός.

Μέχρι και πέρσι ήταν ντέρμπι, φέτος ήταν... μόνο για 20'.

Ο κακός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους (έχανε ακόμα και με 28-20), έδωσε τη θέση του στον... καλό του δεύτερου -όπου δέχθηκε μόλις 12 πόντους- και επικράτησε 79-46 του Πανιωνίου, ο οποίος είναι... ήδη στην Α2. Κι αυτό διότι χρειάζεται ΤΟ θαύμα για να αποφύγει το μοιραίο στο τέλος της κανονικής διάρκειας (θέλει 4x4 κι ενώ παίζει με Ολυμπιακό και παράλληλα να γκελάρουν... φουλ Πανελευσινιακός και Κόροιβος για να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία -στους 33β.- που σώζει τους κυανέρυθρους).

«Στροφή» για τους πράσινους πλέον στον «τελικό» με την Άλμπα στην Ευρωλίγκα. Κορυφαίος για την ομάδα του Ιβάνοβιτς ο Σλότερ με 18 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μπατίστα με double-double (14π., 10ρ.). Εντυπωσιακός ο Κόουλμαν για τους Νεοσμυρνιώτες που... έπαιζε μόνος του, έχοντας 21 πόντους και 10 «σκουπίδια».

Το ματς:

Τα… μηνύματα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στην εκκίνηση του ματς. Διότι στην επίθεση οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν βιαστικοί (και άστοχοι) και… ευτυχώς υπήρχε ο Φώτσης να σημειώσει επτά γρήγορους πόντους και να κρατήσει όρθια την ομάδα του στο 5’ (7-9). Ο Ιβάνοβιτς έριξε άρον-άρον τον Διαμαντίδη στο παρκέ (είχε ξεκινήσει βασικός ο Νέλσον με τον Σλότερ στα γκαρντ), αλλά η εικόνα δεν βελτιωνόταν για τους πράσινους, μην μπορώντας να βρουν «αντίδοτο» στον εξαιρετικό Κόουλμαν. Και κάπως έτσι το ντέρμπι καλά κρατούσε για το ισόπαλο 14-14 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ο Πανιώνιος πήγαινε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε. Και την ίδια ώρα το τριφύλλι πραγματοποιούσε… εκνευριστικά κακή εμφάνιση. Και πετυχαίνοντας μόλις 6 πόντους σε ισάριθμα λεπτά, μοιραία είδε τους Νεοσμυρνιώτες να ανακτούν τα ηνία της αναμέτρησης και να ξεφεύγουν με 5 (25-20). Να ξεφεύγουν και με 8 (χάρη στο τρίποντο του Ξανθόπουλου) σε έναν πραγματικά «κοιμισμένο» Εξάστερο και στις δύο άκρες του παρκέ. Στο τελευταίο τρίλεπτο –τουλάχιστον στην επίθεση- οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό μέσα απ’ τα μακρινά σουτ. Με τρία σερί τρίποντα (Διαμαντίδης-Παππάς-Σλότερ), η απόσταση κόπηκε στον πόντο (30-29), προτού γραφτεί το 34-34 του πρώτου μέρους, με τον εκκωφαντικό Κόουλμαν να ‘χει 15 πόντους και ουσιαστικά κανέναν αντίπαλο στη ρακέτα.

Πόσο θα άντεχε σ’ αυτά τα επίπεδα ο Πανιώνιος; Και για πόσο ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε τόσο άσχημα; Η απάντηση ήρθε στην τρίτη περίοδο, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας έκοψαν δια παντός τις όποιες πιθανότητες για κάζο. Έστω και οριακά οι κυανέρυθροι κρατήθηκαν κοντά στο σκορ (41-45) παρά το «τάισμα» στον Μπατίστα και τα σουτ από Διαμαντίδη, Σλότερ. Ως εκεί όμως! Κυριολεκτικά! Στα εναπομείναντα 5:30’ για το φινάλε του δεκαλέπτου, η άμυνα ήταν πραγματικά… εξάστερη, δεν επέτρεψε καν πόντο στην ομάδα του Χουγκάζ και ως εκ τούτου ήταν… αναμενόμενο να ξεφύγει το σκορ. Το σερί έφτασε στο 0-17(!) με τον Σλότερ να παίρνει «φωτιά», τον Ουρουγουανό σέντερ να ακολουθεί κατά πόδας και χάρη σ’ αυτούς τους δύο, διαμορφώθηκε το 41-62 που… τέλειωσε το ματς.

Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί. Η λευκή πετσέτα του Πανιωνίου είχε πέσει απ’ το 25’ ουσιαστικά, ενώ οι πράσινοι δεν άφηναν το πόδι απ’ το γκάζι. Ακόμα κι όταν ο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ την «next generation», η διαφορά έφτασε στους 30 (46-76) με τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν έρθει σε… ρίξη με το καλάθι, σε κάτι που… βοήθησε και η εξαιρετική άμυνα του τριφυλλιού με συνεχόμενα μπλοκ σε ορισμένες στιγμές. Ο «μικρός» Λούντζης ήταν ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε στην αναμέτρηση κι αυτός που με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 46-79 που έμελλε να είναι και η ύψιστη τιμή της διαφοράς.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79

Πανιώνιος (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 6 (2), Πετρόπουλος, Βεργίνης 5 (1), Στρναντ 2, Οικονομόπουλος, Μπιλλής, Σταμάτης 1, Ασελίν 2, Κόλεμαν 21, Κορόλεφ 5, Ταμπς 4, Διαμαντόπουλος

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 18 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 10 (2), Νέλσον 1, Παππάς 12 (2), Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Λούντζης 3 (1), Λαουάλ 6

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x