Euroleague

Ιδού το σχέδιο της FIBA!

Αποκαλύφθηκε το πλήρες σχέδιο της FIBA για την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τι περιλαμβάνει και η έκπληξη με ομάδες από άλλες ηπείρους. Δείτε το πλήρες έγγραφο.

Το πλάνο της για την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων απέστειλε η FIBA σε όλες τις ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης της Ευρώπης και ενημέρωσε ήδη σχετικά αρκετούς συλλόγους (ανάμεσά τους Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ).

Το σχέδιο προβλέπει δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την κατάργηση του Eurochallenge, ενώ για την Ευρωλίγκα προβλέπονται εννιά εναλλακτικές επιλογές για το σύστημα διοργάνωσης (τέσσερις θεωρούνται οι επικρατέστερες), όπως και δύο για το Eurocup, που θα εξαρτηθούν από τις απόψεις των ομάδων, των λιγκών και των οικονομικών δεδομένων.

Η FIBA έχει σαν προτεραιότητα την καθιέρωση από το 2017 προκριματικών για τις διεθνείς διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ) και επικρατέστερο σενάριο είναι να δημιουργηθεί μια λίγκα με 16-20 ομάδες που θα παίζουν όλες μεταξύ τους και θα ολοκληρώνεται με Final Four.

Το δέλεαρ που προσφέρει η FIBA στις ομάδες είναι σημαντικά αυξημένα έσοδα σε σχέση με την Ευρωλίγκα, ενώ υπάρχει σκέψη για επέκταση της διοργάνωσης στη Μέση Ανατολή και σε χώρες όπως Λίβανο, Κατάρ, Ιράν και Ιορδανία, όπου το χρήμα ρέει άφθονο, αλλά και χώρες της Βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο). Τέλος, υπάρχει στα σκαριά και μια διοργάνωση που θα φέρνει αντιμέτωπες τις κορυφαίες ομάδες από ΝΒΑ, Ευρωλίγκας, Αμερικής (εκτός ΝΒΑ) και Ασίας.

Ιδού το έγγραφο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x