Εurobasket 2015

Ισορροπία και διάρκεια

Με ζητούμενο την καλύτερη ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης,αλλά και τη διάρκεια στην απόδοση, η Εθνική ολοκληρώνει απόψε τον κύκλο των φιλικών της εν όψει Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζοντας τη Λιθουανία.

Πρόβα τζενεράλε απόψε εν όψει Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική αντιμετωπίζει στις 21:15 τη Λιθουανία (ΕΡΤ 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) στο φινάλε του τουρνουά «Ακρόπολις», που συμπίπτει και με την ολοκλήρωση των φιλικών της μιας και ακριβώς σε μια εβδομάδα αρχίζει η μεγάλη διοργάνωση.

Η κατάκτηση του τίτλου για 17η φορά στις 27 που έχει γίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει την ελληνική ομάδα, αφού αυτό που προέχει είναι να παρουσιάσει πρόοδο. Μια πρόοδος που έρχεται σε επί μέρους κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά όχι σε… όλα.

Η Εθνική που προχθές πήρε πολύ καλό βαθμό στην επίθεση κόντρα στην Ολλανδία (92), αλλά δεν έπιασε ούτε τη βάση στην άμυνα (80), παρουσίασε χθες πολύ καλή εικόνα στα μετόπισθεν με την πολύ πιο ανταγωνιστική Τουρκία (58), αλλά προβλημάτισε στην άλλη πλευρά του παρκέ (62). Αστάθεια υπήρξε και στο μακρινό σουτ, καθώς το πολύ καλό προχθεσινό 44% (11/25) έδωσε τη θέση του χθες στο απογοητευτικό 15% (3/20) χθες. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η έλλειψη διάρκειας στα διαστήματα καλής απόδοσης, αφού κόντρα στους «οράνιε» η ελληνική ομάδα είχε δύο καλά πεντάλεπτα στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου και απέναντι στους γείτονες ένα σούπερ οκτάλεπτο στην αρχή του ματς.

Στο ΟΑΚΑ, που προχθές είχε 6.000 θεατές και χθες 12.000, αναμένεται και πάλι κοσμοσυρροή από τους Έλληνες φιλάθλους, που θέλουν να ξεπροβοδίσουν με τον καλύτερο τρόπο την Εθνική εν όψει του μεγάλου ραντεβού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x