Ευρώπη

Ιστορική η φετινή αποτυχία της Μπαρτσελόνα!

Μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της έγραψε φέτος η μπασκετική Μπαρτσελόνα, καθώς έμεινε εκτός από τα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος ύστερα από 25 χρόνια!

Παταγώδης αποτυχία φέτος για την μπασκετική Μπαρτσελόνα!

Εκτός από το γεγονός ότι δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος από τη Βαλένθια, μένοντας εκτός ημιτελικών ύστερα από 25 χρόνια.

Η κακή… αρχή έγινε στο Σούπερ Καπ, όπου οι Καταλανοί ηττήθηκαν στον τελικό από την Γκραν Κανάρια. Στη συνέχεια, οι «μπλαουγκράνα» δεν τα κατάφεραν ούτε στο Κύπελλο, καθώς τους απέκλεισε στον ημιτελικό η Βαλένθια. Πλέον, τους απέμενε η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα είχε ρεκόρ 12-18, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προημιτελικής φάσης ύστερα από 11 χρόνια, με τις «νυχτερίδες» να της δίνουν τη χαριστική… βολή στα playoffs της Liga Endesa, πετώντας τους εκτός ημιτελικών. Επίσης, φέτος οι «μπλαουγκράνα» έδωσαν συνολικά 69 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με το ποσοστό νικών τους να είναι το 55% που αποτελεί το χειρότερό τους τα τελευταία 34 χρόνια.

Βέβαια, τη φετινή σεζόν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα τραυματισμών και μάλιστα με κομβικούς παίκτες να χάνουν είτε ολόκληρη τη χρονιά, όπως ο Πάου Ρίμπας), είτε μεγάλο μέρος αυτής, όπως Πέτερι Κόπονεν (στην αρχή), Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Τζάστιν Ντόελμαν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x