Ελλάδα

Ιστορική νίκη για Εθνική μπάσκετ γυναικών

Ιστορική νίκη για την Εθνική μπάσκετ γυναικών, η οποία επικράτησε, έστω και σε φιλικό ματς, για πρώτη φορά στην ιστορία της επί της Ρωσίας 76-74 στο τουρνουά της Πάτρας.

Η Εθνική μπάσκετ γυναικών νίκησε 76-74 την αντίστοιχη της Ρωσίας για τη δεύτερη ημέρα του φιλικού τουρνουά της Πάτρας και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινά σε μερικές μέρες, σημειώνοντας για πρώτη φορά μια επιτυχία επί ενός σπουδαίου αντιπάλου και εκ των φαβορί της επερχόμενης διοργάνωσης, αποτέλεσμα που έδωσε ψυχολογία στις αθλήτριες του Κώστα Κεραμιδά.

Στην τέταρτη περίοδο, η Καλτσίδου έκανε το 51-42, με τον προπονητή της Ρωσίας να δέχεται τεχνική ποινή. Η Ρωσία μείωσε 60-57, αλλά η Λύμουρα με οκτώ συνεχόμενους δικούς της πόντους έκανε το 68-60. Οι Βαντέεβα και Πρινς μείωσαν σε 70-67 και 71-69.

Μία τάπα της Καλτσίδου και ένα τρίποντο της Μάλτση έφεραν το 76-71, η Ρωσία επέστρεψε με 76-74, είχε δύο ευκαιρίες να πάρει το ματς, αλλά η Σπανού πήρε το ριμπάουντ στο τελευταίο σουτ.


Δεκάλεπτα: 19-17, 42-40, 60-54, 76-74

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Μάλτση 28, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Σπανού 10, Καλτσίδου 8, Έιβερι 2, Σταμπολάμπρου, Λύμουρα 8, Σπυριδοπούλου 8, Χριστινάκη 3, Δίελα, Φασούλα 3

Ρωσία (Βασίν): Μπελιάκοβα 2, Τιχονένκο 4, Μπέγκλοβα 4, Τσεραπάνοβα 5, Μάιγκα 2, Ζέντικ, Μούσινα 7, Βαντέεβα 17, Λεβτσένκο 3, Πρινς 15, Κιρίλοβα 3, Βιερού 4, Λεσκόβτσεβα 8



Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που νικήσαμε τη Ρωσία στο γυναικείο μπάσκετ, έστω και σε φιλικό αγώνα. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ και αυτό που θα μετρήσει είναι τα αποτελέσματα στους επίσημους αγώνες. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις απουσίες που έχουμε με ψυχή, μαχητικότητα, δύναμη και ομαδικό πνεύμα.

Αυτό είχαμε σήμερα και γι’ αυτό νικήσαμε. Τεχνικά είπαμε πως στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να μειώσουμε τα λάθη και να δυναμώσουμε την άμυνά μας κοντά στο καλάθι. Εκεί είχαν την υπεροπλία. Τελικά, πήραμε αυτήν τη νίκη, έστω και σε φιλικό επίπεδο. Θα ήθελα να επισημάνω και πάλι πως προετοιμαζόμαστε για την επόμενη εβδομάδα, που είναι το Ευρωμπάσκετ.

Η αποψινή νίκη έχει να κάνει περισσότερο με ψυχολογικούς λόγους. Και κοιτάμε το τεχνικό κομμάτι στο διάστημα που μας απομένει, γιατί αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε τώρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x