Ευρώπη

Ιστορική νίκη για Ολυμπιακό

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο Euro Cup μπάσκετ γυναικών και στην Ευρώπη είναι γεγονός, με τις «ερυθρόλευκες» να επικρατούν στην Ουγγαρία 61-60 της Μίσκολς για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 61-60 τη Μίσκολς στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro Cup μπάσκετ γυναικών, νίκη που είναι η πρώτη στην ιστορία του γενικά στην Ευρώπη στην πρώτη του συμμετοχή στις διοργανώσεις της FIBA Europe και στην επιστροφή ελληνικής ομάδας στα παρκέ της «γηραιάς ηπείρου».

Στα 18’’ πριν από την λήξη, η Τζόνσον με 2/2 βολές έκανε το 60-61 για τον Ολυμπιακό, η Χατζηνικολάου έκλεψε την μπάλα, κέρδισε φάουλ, αλλά οι χαμένες της βολές δεν στοίχισαν στην πρωταθλήτρια Ελλάδος.


Δεκάλεπτα: 13-16, 30-32, 45-48, 60-61

Μίσκολτς (Λόπεζ): Τόμλινσον 11 (1 τριπ., 13 ριμπ.), Χόρβατ, Αντάμετζ 2, Τσανκ 9 (3), Ουόρεν 3 (1), Γιοβάνοβιτς Τ. 16 (11 ριμπ.), Ρασίντ 17 (2), Σέκτσι 2

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Χατζηνικολάου 13, Μάλτση 3, Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 5 (1), Τζόνσον 9 (13 ριμπ.), Γιοβάνοβιτς 3, Μπαρτόνοβα 1, Καλτσίδου 8 (2), Δημητράκου 3, Κάιζερ 14


Μετά τη νίκη, η Ελένη Καπογιάννη τόνισε πως: «Είναι ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα δεν έχει "δέσει" ακόμα, ούτε έχει βρει χημεία, αλλά, παρόλα όλα αυτά, καταφέραμε να "γυρίσουμε" το ματς, αν και χάναμε με 7 πόντους μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας, ώστε να εντάξουμε καλύτερα και την Κάιζερ και τη Δημητράκου στο παιχνίδι μας.

Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Για μας, δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Σήμερα, ακόμα και όσες βρέθηκαν σε κακή μέρα επιθετικά, βοήθησαν πολύ στην άμυνα και μοίρασαν ασίστ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x