Ελλάδα

Ήταν… επαγγελματίας στη Ρόδο ο Ολυμπιακός

Χωρίς να ανεβάσει πολύ τις στροφές του, αλλά «καθαρίζοντας» με τους Στρέλνιεκς και Τόμπσον στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός νίκησε 72-54 τον μαχητικό Κολοσσό Ρόδου, ενόψει του ματς με την Αρμάνι.

Έκανε τη… δουλειά του στη Ρόδο ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Σπανούλη, Αγραβάνη και την τελευταία στιγμή τον Μιλουτίνοφ, αλλά παίζοντας… επαγγελματικά και με τους Στρέλνιεκς και Τόμπσον να «καθαρίζουν» στην τέταρτη περίοδο, επικράτησαν 72-54 του μαχητικού Κολοσσού, ενόψει του ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Ο Λετονός με τον Αμερικανό ήταν και πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 16 πόντους ο καθένας, ενώ σε καλή ημέρα έξω από τα 6,75μ. ήταν γενικά οι Πειραιώτες, έχοντας 11/26 τρίποντα. Από τους «θαλασσί» ξεχώρισαν οι Τζόουνς και Σταμάτης με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε περίπου 4:30’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν Παπαπέτρου και Γεωργαλλής άρχισαν μία «κοκορομαχία», η οποία οδήγησε στην αποβολή τους.

Το ματς


Ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, όπου με πολυφωνία στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί 11-5 στα πρώτα τρία λεπτά. Μέσα από την καλή τους άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» ανάγκαζαν σε πολλά λάθη τον Κολοσσό, ο οποίος σκόραρε κυρίως με βολές, με αποτέλεσμα να διατηρούν το προβάδισμά τους (11-17), ενώ χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα, πήγαν στο +8 (15-23), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Πρόστραν μείωσε προσωρινά για τους γηπεδούχους (17-23), με τον Ρόμπερτς να διαμορφώνει το 17-26, με buzzer beater τρίποντο από τα 11 μέτρα!

Στην πρώτη επίθεση του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Τόμπσον έστειλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +11 (17-28), με τον Μπρέι να απαντάει άμεσα με τρίποντο (20-28), αλλά το σκορ να κολλάει εκεί μέχρι το πρώτο τρίλεπτο, λόγω της αστοχίας που ακολούθησε. Ίδια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι και τα μισά, καθώς αμφότεροι συνέχισαν να… σπάνε τα στεφάνια και σε όλο αυτό το διάστημα να είχε σημειωθεί μόλις μία βολή από τον Μπόγρη (20-29). Μάλιστα, στη συνέχεια άναψαν τα… αίματα, λόγω αψιμαχίας ανάμεσα στον Παπαπέτρου και τον Γεωργαλλή, με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο. Ωστόσο, ωφελημένοι από την αναμπουμπούλα βγήκαν οι Πειραιώτες, καθώς ξέφυγαν ξανά σε διψήφια διαφορά (22-32) και διατηρήθηκαν εκεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χάρη στα τρίποντα των Γουίλτζερ και Στρέλνιεκς (30-40).

Με χαλαρές άμυνες μπήκαν και οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κολοσσό να ξεκινά πιο δυνατά και να πλησιάζει στο -6 (39-45), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Το τρίποντο του Παπανικολάου ξεκόλλησε προσωρινά τους Πειραιώτες (39-48), αλλά δεν κατάφεραν να βρουν επιθετικό ρυθμό, με τον Μπρέι από την άλλη να παίρνει τους Ροδίτες από το… χέρι και να τους βάζει για καλά στο παιχνίδι (45-48), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, εκεί ανέλαβαν δράση οι Πρίντεζης και Μάντζαρης για τους φιλοξενούμενους και έτσι έκλεισαν την περίοδο στο +8 (47-55).

Για ακόμη μία φορά στο παιχνίδι, με το καλάθι του Τόμπσον ο Ολυμπιακός πήγε στο +10 (47-57), με τους Γκρίφιν και Σταμάτη να απαντούν για τον Κολοσσό και το -5 (52-57). Ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έσφιξε την άμυνά της και βρίσκοντας λύσεις με τους Στρέλνιεκς και Τόμπσον, ξέφυγε στο +13 (54-67), στο 35’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι παράτησαν την αναμέτρηση χωρίς να σημειώσουν κάποιο καλάθι, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 72-54.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 30-40, 47-55, 54-72

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 6, Χάρις, Τζόουνς 16 (8ριμπ.), Σχίζας 7, Σταμάτης 14 (1), Πρόστραν 2, Γεωργαλλής, Μπιλλής, Αγγελάκος, Μπρέι 7 (1), Παπαδάκης, Ράιτ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 1, Στρέλνιεκς 16 (4/5τρ.), Παπανικολάου 9 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Πρίντεζης 9 (1), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Μάντζαρης 3 (1), Αρσενόπουλος, Μπόγρης 8, Γουίλτζερ 3 (1), Τόμπσον 16 (2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x