Ευρώπη

Κάντε από τώρα την απονομή!

Με την... κούπα στις αποσκευές της γυρίζει Ρωσία! Η Χίμκι διέσυρε στην Ισπανία την Γρκαν Κανάρια (91-66) και με το +25 ετοιμάζεται για φιέστα κατάκτησης του Eurocup στον επαναληπτικό, στο σπίτι της.

Αγκαλιά με το τρόπαιο του Eurocup βρίσκεται η Χίμκι. Οι Ρώσοι επικράτησαν 90-66 εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια στον πρώτο τελικό και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον τίτλο της δεύτερης ισχυρότερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο μπάσκετ.

Έχοντας στις αποσκευές τους αυτό το σκορ οι δύο ομάδες θα ταξιδέψουν για το δεύτερο τελικό στη Μόσχα την ερχόμενη Τετάρτη 29 Απριλίου, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Χίμκι θα κατακτήσει το Eurocup και μαζί ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.

Ο σπουδαίος θρίαμβος της Χίμκι δεν διαφαινόταν στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να αντιστέκονται στους ποιοτικότερους και πιο έμπειρους αντιπάλους τους και να παλεύουν με… νύχια και με δόντια να κρατηθούν στο ματς μειώνοντας, καθώς υπολείπονταν με πέντε πόντους (54-59) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως οι παίκτες του Κουρτινάιτις μπήκαν… αγριεμένοι στην τελευταία περίοδο και ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τους Ισπανούς φτάνοντας σε επιμέρους σκορ 32-12 και στη νίκη με 25 πόντους διαφορά (91-66).

Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Κοπόνεν και Βιάλτσεφ που σημείωσαν από 18 πόντους και ακολούθησε με έναν λιγότερο ο Ντέιβις. Αντίθετα από το «ναυάγιο» της Γκραν Κανάρια διασώθηκε μόνο ο Κούριτς με 23 πόντους και ο Μπάεζ με 18.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 33-40, 54-59, 66-89

Γκραν Κανάρια (Ρενέσες): Όλιβερ 7, Νιούλεϊ 2, Ουρτασούν, Μπέλας 3, Μπάεζ 18, Κένταλ 1, Πόλι 3, Ταβάρες 4, Κούριτς 23, Ο’ Λίρι 5

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 13, Ογκουστίν 9, Κόπονεν 18, Βιάλτσεφ 18, Ιλνίτσκι 5, Μόνια 9, Ντέιβις 17, Σελεκέτο 2

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x