Αναλυτικά, ο νέος προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Καλαφατάκης, είπε στη σημερινή media day:

«Το φετινό εγχείρημα του Πανιωνίου είναι δύσκολο, αλλά αρχικά πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια σ’ όλους όσους προσπάθησαν να φέρουν την ομάδα, αγωνιστικά και κυρίως εξωαγωνιστικά, στην θέση που της αξίζει. Πρόκειται γι’ έναν άθλο ότι ο Πανιώνιος κατόρθωσε, έστω και την τελευταία στιγμή να δηλώσει συμμετοχή στην Α1 και να εξασφαλίσει αδειοδότηση. Ο Πανιώνιος είναι μια από τις ιστορικότητες και σημαντικότερες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Έχασε την θέση του στην Α1, περισσότερο από διοικητικούς λόγους, κατά την γνώμη μου και ήρθε ξανά εκεί που αξίζει. Η αγωνιστική στελέχωση άρχισε στις 28 Αυγούστου και εφόσον ήμασταν διοικητικά έτοιμοι, προχωρήσαμε βήμα-βήμα για να παραταχθούμε στο γήπεδο, όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν το φοβήθηκα και δεν το φοβάμαι, ακόμα και αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, όπως τώρα στον Πανιώνιο. Ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας, ήταν το «κλειδί» της συνεργασίας μας. Το όνειρο αυτών των ανθρώπων είναι ο ενιαίος και αδιαίρετος Πανιώνιος για να ακολουθήσουμε το μοντέλο της αφιέρωσης και της αγάπης για τον σύλλογο, ώστε να μην υπάρχουν ευκαιριακοί άνθρωποι που αλλάζουν κάθε καλοκαίρι. Αντιμετωπίσαμε αμφισβήτηση στην αγορά του μπάσκετ, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν και καταφέραμε να συγκροτήσουμε το ρόστερ, έστω και με καθυστέρηση. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Οι Χολμς και Γουότσον έχουν προπονηθεί, μέχρι τώρα, πέντε φορές. Χρειάζεται πίστωση χρόνου, αλλά δεν υπάρχει αυτή η...πολυτέλεια. Παράλληλα, το πρόγραμμα μας στην αρχή του πρωταθλήματος, με τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα στην Λάρισα και τους δυο κεκλεισμένων θυρών που ακολουθούν, με Κολοσσό και Προμηθέα, είναι δύσκολο. Θα πρέπει να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δεν κλαίμε, όμως, την μοίρα μας. Κάθε άλλο. Θα βρούμε τα πατήματα μας και θα φτάσουμε τον στόχο που είναι ο Πανιώνιος να επιστρέψει στην θέση ισχύος που είχε στις προηγούμενες δεκαετίες. Στον πρώτο χρόνο, όμως, πρέπει να καθιερωθούμε και να εξασφαλίσουμε σύντομα την παραμονή. Δεν θα τρελαθούμε ούτε από μια μεγάλη νίκη, ούτε από μια ήττα εκτός προγράμματος. Ο Πανιώνιος έχει το ονόρε και όποιος φορά την φανέλα, θα πρέπει να την τιμά, αλλά και ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι τα δεδομένα στην κατηγορία έχουν αλλάξει και χρειάζεται επανάκτηση της θέσης που είχε η ομάδα. Να κερδίσει ξανά τον σεβασμό κάθε αντιπάλου και αγωνιστικά, εκτός από την φανέλα και την προϊστορία της. Στο τέλος θα ξυρίσουν τον γαμπρό. Η ομάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη για τις δυνατότητες της».

Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Νίκος Μίχαλος, που θα παίξει για τρίτη σεζόν στην ομάδα, τόνισε: «Άξιζε η αναμονή και για την εξωαγωνιστική επιστροφή του Πανιωνίου στην Α1 κατηγορία, γιατί υπήρξε ανταπόκριση στην δουλειά που έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια. Ο Πανιώνιος έλειψε από την Α1 κατηγορία, λόγω λαθών που είχαν γίνει και πρέπει να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Προσωπικά, νιώθω πολύ καλά, διατηρώ το σώμα μου στην κατάσταση που πρέπει, παραδόξως με την ηλικία μου, όπως νομίζει ο κόσμος και πριν από τρία χρόνια μου άρεσε η συνθήκη του Πανιωνίου για να επιστρέψει η ομάδα στην Α1 κατηγορία».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Σακελαρίου, υποστήριξε: «Πριν από τέσσερις μήνες γιορτάσαμε την αγωνιστική άνοδο του Πανιωνίου στην Α1 κατηγορία, με την κατάκτηση δυο πρωταθλημάτων, αλλά το καλοκαίρι κερδήθηκε η πιο δύσκολη «μάχη» εκτός των γραμμών του γηπέδου. Η φανέλα του Πανιωνίου είναι βαριά και έχει γίνει βαρύτερη από την εξωαγωνιστική επιτυχία. Είμαστε έτοιμοι να «ματώσουμε» γι’ αυτή την φανέλα. Δεν φοβόμαστε κανέναν και όλους τους υπολογίζουμε. Πανιώνιος είμαστε».

Τέλος, ο νέος σέντερ της ομάδας, Ζήσης Σαρικόπουλος, είπε: «Ο πρώτος στόχος της παραμονής του Πανιωνίου είναι αυτονόητος. Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια απ’ όλους και στους παίκτες εναπόκειται να δικαιώσουμε στο γήπεδο, ό,τι έγινε εκτός αυτού. Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει απαιτήσεις, όπως και οι παίκτες έχουν από τους εαυτούς τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και με σταθερότητα».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ