Ελλάδα

Καλαφατάκης: «Όποιος φοβάται, μένει στο σπίτι του»

Την ανωτερότητα του Κολοσσού Ρόδου αναγνώρισε ο Γιώργος Καλαφατάκης μετά την ήττα του Πανιωνίου, λέγοντας πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης διαθέτει πολύ άπειρο ρόστερ.

Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη για τον Πανιώνιο, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καλαφατάκης μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου, ωστόσο στη συνέχεια τόνισε πως όποιος φοβάται, δεν έχει θέση στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καλαφατάκης:

«Ήλπιζα και περίμενα να έχουμε αντίδραση όχι μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά για περισσότερο χρόνο. Δυστυχώς, δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, αλλά δεν γίνεται από την μια στιγμή στην επόμενη. Πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να δικαιώσουμε τον κόσμο που έχει προσπαθήσει πολύ για να έχει θέση ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Ξέραμε εκ προοιμίου ότι θα ήταν δύσκολα, γιατί έχουμε και τους κεκλεισμένων θυρών αγώνες. Όποιος φοβάται, όμως μένει στο σπίτι του. Είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλι και κάθε παιχνίδι να μας γίνεται μάθημα. Ο Κολοσσός ήταν πιο έτοιμος, έχει εμπειρία και χαρακτήρα της ομάδας. Αντιδράσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και περίμενα ότι στο τρίτο θα κάναμε κατάθεση ψυχής, αλλά αρκετά πράγματα δεν είναι μόνο τεχνικά.

Οι αριθμοί στην στατιστική για τα λάθη, τα καλάθια από αιφνιδιασμούς που δεχτήκαμε, τους πόντους από τον πάγκο που είχαμε, λένε αλήθεια για την έκβαση του αγώνα, αλλά δεν είχαμε διάθεση και πάθος. Ήμασταν ευάλωτοι ψυχολογικά και καταρρεύσαμε. Έχουμε «ρούκι» Αμερικάνους και «ρούκι» Έλληνες παίκτες για την κατηγορία. Χρειάζεται και αυταπάρνηση.

Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά δεν ξέρουμε ποια εικόνα θα έχουμε στα παιχνίδια κάθε φορά, γιατί δίνουμε «μάχη» με τον χρόνο. Ο Πανιώνιος έχει βαρύ όνομα, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να αποκτήσει μέταλλο. Να καταλάβουν οι παίκτες την πίεση αποτελεσμάτων που υπάρχει. Δεν έχουν μπει στο πετσί του ρόλου τους. Πήρα ένα τάιμ άουτ όταν αυξήθηκε η διαφορά του σκορ και πήρα και δεύτερο, νωρίς, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Αν παίζαμε με κόσμο, θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση από την διαιτησία, αλλά όταν χάνεις με διαφορά 20 πόντων, δεν μπορείς να μιλάς για διαιτησία. Πρέπει να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να ξεκολλήσει το καρό από την λάσπη. Μ’ άλλη ομάδα έχω κάνει και δέκα σερί νίκες, αλλά έπαιξα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν. Υπήρξαν ομάδες που έχουν κάνει 6-7 νίκες στον πρώτο γύρο, αλλά υποβιβάστηκαν.

Με σωστή διοίκηση, αγάπη και δουλειά θα κριθούμε στο τέλος. Είναι διαφορετικό να ψάχνεις παίκτες τον Μάιο και διαφορετικό τον Οκτώβριο. Αλλιώς θέλαμε να χτίσουμε την ομάδα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τον Πανιώνιο και να δουλεύουμε στο 100 τοις εκατό
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x