Ελλάδα

Καλαφατάκης: «Το πήρε δίκαια ο Παναθηναϊκός»

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Καλαφατάκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καλαφατάκη στον ΣΠΟΡ FM 94,6...

«Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το κέρδισε δίκαια ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός με το πολύ καλό ξεκίνημα που είχε στον αγώνα και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα. Στο τέλος βέβαια ο Παναθηναϊκός με τα λάθη που έκανε θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη προσωπικότητα και λύσεις για να φτάσει στη νίκη».

Για το ξεκίνημα του αγώνα

«Ήταν πολύ εύστοχος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε άμυνα. Μπήκαν τα σουτ και κατάφερε να πάρει μια σημαντική διαφορά. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποια λάθη μαζεμένα και σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία αλλά έτσι όπως είναι φτιαγμένος είχε ανάγκη τον Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος γύρω από το Σπανούλη. Είχε δέκα ασίστ δημιούργησε αλλά δεν σκόραρε. Για να μπορούσε ο Ολυμπιακός να κερδίσει χρειάζεται τα μεγάλα σουτ του Σπανούλη, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν πήρε σκορ από Διαμαντίδη και Καλάθη αλλά είχε πλουραλισμό στην επίθεση».

Για την βελτίωση του Καλάθη:

«Με το που γύρισε ο Καλάθης στην Ελλάδα είναι βελτιωμένος στο σουτ και πιο εύστοχος. Παρόλα αυτά τον μάρκαραν σωστά σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού και για αυτό τον περιορίσανε. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα χτισμένη πάνω σε περισσότερες προσωπικότητες και είχε πολλούς πρωταγωνιστές».

Για το κενό του Σλούκα στον φετινό Ολυμπιακό.

«Ο Σλούκας είναι ένα παιδί με προσωπικότητα και λείπει αυτό από τον Ολυμπιακό . Για αυτό έφυγε από τον Ολυμπιακό επειδή ήθελε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στον Ολυμπιακό Στρόμπερι, Γιανγκ και Χάκετ εξαρτάται το παιχνίδι τους από το Σπανούλη. Ο Μάντζαρης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης αλλά δεν μπορεί ακόμα να πάρει την ομάδα πάνω του. Όλα περνάνε από τα χέρια του Σπανούλη και χρειάζονται δυο συμπαραστάτες ακόμα πέρα από τον Πρίντεζη».

Για την εμφάνιση του Κούζμιτς

«Ο Κούζμιτς είναι ένας παίκτης αναλώσιμος αλλά σήμερα τα μαρκαρίσματα ήταν τέτοια και σημάδεψαν το Ραντούλιτσα και βρήκε περισσότερο χώρο».

Για το τι να περιμένουμε στη συνέχεια

«Έχει πολύ δρόμο ακόμα οι ομάδες δεν είναι μονταρισμένες ακόμα. Ο κορμός και των δυο έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με πέρσι. Για παράδειγμα έχουμε δει το Χάκετ να παίρνει σκορ στην εθνική ομάδα αλλά πλέον πρέπει να καταλάβει το ρόλο του. Δεν λέει κάτι η ήττα ή, η νίκη για τον έναν και για τον άλλον υπάρχει πολύς δρόμος στη σεζόν.
Δεν προδικάζει τίποτα η νίκη του Παναθηναϊκού. Στάθηκε πολύ καλά ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος και αν μπορούσε να διαχειριστεί την διαφορά καλύτερα θα έμπαινε αλλιώς στα τελευταία λεπτά. Έτσι μοιραία ήρθε αυτή η εξέλιξη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x