Ελλάδα

Καλαμπόκης: «Ιδανική για μένα η ΑΕΚ»

Χαρούμενος που αγωνίζεται στην ΑΕΚ δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Μάκη Αγγελόπουλου.

Ως την ιδανική περίπτωση στην καριέρα του χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Γιάννης Καλαμπόκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έμπειρος γκαρντ έπλεξε το εγκώμιο του ιδιοκτήτη της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως η «Ένωση» στα playoffs θα βρίσκεται στο πικ της απόδοσής της και πως θα πετύχει τους στόχους της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης στην εκπομπή «Solo Basket» και στον Τόλη Κοτζιά:

Για την καλή κατάστασή του: «Είναι σημαντικό να αγαπάς το μπάσκετ και τη δουλειά σου. Όταν είσαι επαγγελματίας δεν είσαι για δύο ώρες, αλλά για 24 ώρες ώστε να είσαι αξιοπρεπής και να βοηθάς την ομάδα σου όποτε και σε ό,τι σου ζητηθεί. Σέβομαι πολύ τον εαυτό μου και προσπαθώ στα μικρά πράγματα να είμαι πιο συνεπής. Υπάρχει πλέον και η εμπειρία που με βοηθάει. Μέσα σ’ αυτά, έχω γενικά μία σταθερή ζωή, με τη γυναίκα μου και τις κόρες μου που συμβάλλουν τα μέγιστα».

Για το αν υπήρχε πρόταση του Ολυμπιακού πριν την ΑΕΚ: «Όταν πήγα στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι ήταν καθαρά για να βοηθήσω στην προετοιμασία. Ούτε ο κόουτς, ούτε η ομάδα, αλλά ούτε εγώ είχαμε τέτοιο σκεπτικό. Η προετοιμασία πήγε καλά, είχα διάθεση και κίνητρο. Ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και με βοήθησε σημαντικά να είμαι έτοιμος όταν ήρθε η ευκαιρία της ΑΕΚ. Η τύχη και η συγκυρία στον αθλητισμό είναι σημαντικά μόνο όταν είσαι έτοιμος. Για μένα η περίπτωση να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ ήταν το ιδανικό σενάριο αλλά και μία μεγάλη ευκαιρία να κλείσω έναν κύκλο σε ένα τόσο μεγάλο σωματείο, τιμώντας την καριέρα μου».

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: «Η εμπειρία παίζει ρόλο για να διαχειριστείς καταστάσεις. Είναι σημαντικό να παίζεις σε μία ομάδα με τόσο κόσμο και βαριά φανέλα όπως είναι η ΑΕΚ. Όμως, αυτό έχει δύο όψεις, όταν κερδίζεις είναι όλα καλά, ενώ το κακό είναι πως όταν χάνεις έχεις να αντιμετωπίσεις γκρίνια και κριτική. Αν στο τέλος πάμε καλά, που πιστεύουμε πως θα είμαστε στο πικ της ομοιογένειας, θα μας αγκαλιάσει ο κόσμος. Στα εκτός έδρας είναι συγκλονιστική η παρουσία του».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ της «Ένωσης»: «Κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν. Όταν έχεις μεγάλους στόχους και προσπαθείς να χτίσεις κάτι, νομίζω τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο και μάλιστα εδώ προσπαθείς να τα πετύχεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Με αυτό το κριτήριο έγιναν οι αλλαγές ώστε να καταλήξει η ΑΕΚ σε ένα ρόστερ που την εκφράζει. Είμαστε στο τέλος των αλλαγών και με τη βάση που έχουμε πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι στα κρίσιμα παιχνίδια που θα καθορίσουν την τελική μας κατάταξη».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Δεν μπορώ να κρίνω τις κινήσεις του κύριου Μάκη Αγγελόπουλου. Μπορώ, όμως, να πω πως είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που αγαπάει και έχει μεγάλο όραμα για την ΑΕΚ. Αυτό το εγχείρημα βρίσκεται στο ξεκίνημά του και εμείς πέρα από το βάρος και την ιστορία της φανέλας έχουμε την υποχρέωση να τον κρατήσουμε ευχαριστημένο γιατί ο χώρος έχει ανάγκη τέτοιους ανθρώπους».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είχαμε πολλά δύσκολα παιχνίδια και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα, καθώς όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο όταν παίζουν με θεωρητικά μεγαλύτερες ομάδες. Έτσι, δεν μπορείς να χαλαρώσεις και να υποτιμήσεις κανέναν γιατί μπορεί να το πληρώσεις».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να κάνει «ζημιά» σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: «Ένας ρεαλιστικός στόχος, προσωπική γνώμη, είναι να κάνει ένα βήμα μπροστά. Πέρυσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έτσι η είσοδος στην τετράδα είναι ένας ρεαλιστικός στόχος φέτος. Αν γίνει αυτό, τότε θα διεκδικήσουμε το μάξιμουμ που μπορεί να μας δώσει η τετράδα. Η λογική λέει πως προετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε το κάθε παιχνίδι και έτσι όλα τα αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο σεβασμό και προσήλωση. Όταν έρθει η στιγμή, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι σίγουρος ο κόσμος».

Για τον Ταϊρίς Ράις: «Ήρθε στον Πανιώνιο και τρία χρονιά μετά αναδείχθηκε MVP της Ευρωλίγκας. Για να είμαι ειλικρινής δεν τον περίμενα. Ο πρώτος του γύρος ήταν κακός, αλλά στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερος. Είπαμε, πως παίζουν ρόλο οι συγκυρίες και το πόσο το θες, άρα επάξια είναι εκεί που είναι αυτή τη στιγμή».

Για την Εθνική ομάδα το 2009: «Ήταν τρομερή στιγμή για μένα. Όταν ξεκινούσα να παίζω δεν υπήρχε καν σαν στόχος αυτό, αλλά με την αφοσίωση μπορείς να καταφέρεις πολλά. Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος εκείνης της ομάδας».

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γενικά: «Το γεγονός ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Αλλά, από την άλλη είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε, λόγω παιδείας. Αυτή η ομάδα μόνο υποστήριξη, σεβασμό και αγάπη αξίζει. Θέλει υπομονή ο αθλητισμός».

Για τους μικρούς της ΑΕΚ: «Πάνε πολύ καλά. Μωραΐτης, Τσαλμπούρης και Καμαριανός είναι πολύ καλοί παίκτες και καλά παιδιά. Έχουν πολλές δυνατότητες και νομίζω πως η προσπάθεια που γίνεται θα τους ωφελήσει, αλλά θα πρέπει να δουλέψουν και εκείνοι. Δεν είναι εύκολο να καθιερωθείς σε μία μεγάλη ομάδα, πράγμα που σημαίνει πως θέλει υπομονή και μεγάλη προσπάθεια».

Για την ευρωπαϊκή παρουσία της «Ένωσης: «Η ΑΕΚ φέτος επανήλθε στην Ευρώπη και υπενθύμισε πως είναι εδώ. Το ήθελε και το χρειαζόταν κάτι και γενικά πιστεύω πως η παρουσία της ήταν καλή. Με πέντε νίκες ήμασταν και άτυχοι που δεν προκριθήκαμε. Η Νεπτούνας που νικήσαμε μέσα και έξω συνέχισε στη διοργάνωση. Η ομάδα βρίσκεται σε μία αναδόμηση και του χρόνου ίσως να μπορέσει να κάνει και το βήμα παραπάνω».

Για το πότε θα σταματήσει: «Αγαπώ πολύ το μπάσκετ και όταν γίνει αυτό θα σταματήσω γεμάτος. Θα μείνω, γιατί δεν μπορώ φύγω. Μάλλον πάμε για το επόμενο καλοκαίρι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x