Ελλάδα

Καλαμπόκης στον ΣΠΟΡ FM: «Αλίμονο αν χάσουμε τις Εθνικές ομάδες»

Τον κίνδυνο να πληγούν εθνικές ομάδες και πρωταθλήματα από τη διαμάχη FIBA-Ευρωλίγκας επισήμανε ο Γ.Καλαμπόκης.«Δεν ξέρουμε αν θα'ρθουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού»,πρόσθεσε το μέλος του τεχνικού τιμ.

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στη διαμάχη μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας, προκειμένου να μην πληγούν ανεπανόρθωτα οι εθνικές ομάδες, αλλά και τα πρωταθλήματα, τόνισε ο Γιάννης Καλαμπόκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Το νέο μέλος του τεχνικού τιμ της ελληνικής ομάδας τόνισε πως ακόμη δεν γνωρίζει αν μετά τους παίκτες του Ολυμπιακού θα απέχουν και αυτοί του Παναθηναϊκού από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο τόνισε πως όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους παρά τις αντιξοότητες.

Επίσης αξιολόγησε πολύ θετικά την πορεία των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα θεωρώντας αμφότερους ικανούς να φτάσουν στο Final Four.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε στους Αντώνη Ντινιακό και Αλέξανδρο Ξενικάκη για:

-την παρουσία του στο νέο τεχνικό τιμ της Εθνικής: «Και για μένα ήταν κάπως αναπάντεχο. Είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία. Επειδή πρόκειται για Εθνική ομάδα, όλοι όσοι καλούνται θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε δεδομένες συνθήκες. Όλοι μας είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι για να γίνει αυτή η ομάδα ξανά αυτή που κατάφερε να ενώσει όλο τον ελληνικό λαό».

-τις δυσκολίες του τεχνικού τιμ με τόσα νέα πρόσωπα: «Δεν είναι εύκολη η δουλειά μας, αλλά για όλες τις ομάδες πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει. Αν υπάρχει διάθεση και τα παιδιά που θα είναι παρόντα δουν την παρουσία τους σαν ευκαιρία, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μια καλή ομάδα και ένα καλό περιβάλλον θα δώσει φτερά σε αυτούς τους παίκτες και-γιατί όχι;-να γυρίσουν στις ομάδες τους με καλύτερη ψυχολογία, άρα και να βοηθήσουν και αυτές περισσότερο».

-το αν θα είναι παρόντες στα «παράθυρα» οι παίκτες του Παναθηναϊκού: «Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Οι κλήσεις είναι συγκεκριμένες. Εμείς περιμένουμε αυτά τα παιδιά, δεν ξέρω αν θα προκύψει κάτι μέχρι το πρώτο ραντεβού. Είναι μια πρωτοφανής συγκυρία και μέχρι την τελευταία μέρα δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σχήματα».

-τη διαμάχη FIBA-Ευρωλίγκας: «Οι παίκτες πρέπει να είναι οι τελευταίοι από τους οποίους θα πρέπει κανείς να ζητήσει ευθύνες. Η τελευταία πρόταση της FIBA προσπάθησε να δώσει λύση μεταφέροντας μία αγωνιστική της Ευρωλίγκας κατά λίγες μέρες πίσω. Μπορεί να μην ήταν η ιδανική λύση, αλλά ήταν ρεαλιστική και δεν θα έβαζε τους παίκτες στη μέση. Δεν άλλαξε κάτι στη στάση της Ευρωλίγκας. Είναι δύσκολο οι παίκτες να πάρουν πρωτοβουλία για οτιδήποτε και μπορώ να το καταλάβω. Θεωρώ πως όλα τα παιδιά θα ήθελαν να είναι παρόντα. Η FIBA είχε ενημερώσει εδώ και χρόνια πως θα καθιερωθούν τα ‘παράθυρα’, αλλά δεν βρέθηκε από τότε λύση και το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει κανέναν. Όλοι παρακολουθούμε Ευρωλίγκα, είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε αυτό το βωμό θα πρέπει να απαξιωθούν εθνικές ομάδες και εθνικά πρωταθλήματα».

-τις ευκαιρίες που θα πάρουν άλλοι παίκτες στην Εθνική: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τα παιδιά που θα είναι παρόντα στην προσπάθεια. Είναι ευκαιρία για αυτά να δείξουν πράγματα. Κι εγώ ήμουν στην ομάδα του 2009, όταν δεν έπαιζαν ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς. Δεν θα ήμουν αν έπαιζαν αυτά τα δύο παιδιά. Ένα πρόβλημα κρύβει μία ευκαιρία από πίσω. Εμείς επενδύουμε στη δίψα αυτών των παιδιών. Φυσικά υπάρχει ταλέντο, αν δείτε τα ονόματα των παικτών που κλήθηκαν θα το καταλάβετε. Το ταλέντο όμως δεν αρκεί για όλα. Δεν χρειάζεται να έχεις και τους δώδεκα καλύτερους παίκτες για να πετύχεις κάτι καλό».

-το αν βλέπει λύση στη διαμάχη FIBA-Ευρωλίγκας: «Εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούμε σε λύση μετά από αυτό το πειραματικό στάδιο. Μετά την επιστολή Ευρωβουλευτών υπάρχει και μια πολιτική προσέγγιση στο θέμα. Όταν ένα παιδί αρχίζει να παίζει, η συμμετοχή στην Εθνική είναι το μεγαλύτερο όνειρο. Και είναι ένα υγιές όνειρο. Η διάκριση μέσα από την Εθνική είναι κάτι με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι. Αν αυτό το πράγμα το χάσουμε, αλίμονο!».

-την πορεία των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα: «Από τις οκτώ αγωνιστικές έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη ποιες ομάδες θα είναι στο Final Four. Το ευχάριστο είναι πως σε αυτό το σημείο, με τα προβλήματα που έχουν οι ελληνικές ομάδες, έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός παρά την απουσία του Σπανούλη έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός με αρκετά νέα πρόσωπα έχει δείξει μια προσαρμοστικότητα. Οι δύο ομάδες βαδίζουν σταθερά και έχουν από κάτω ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ. Έχουν κάνει μια καλή αρχή και δεν βλέπω γιατί να μην έχουν ένα καλό πλασάρισμα στην οκτάδα για να διεκδικήσουν θέση στο Final Four».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x