Ελλάδα

«Καλύτερος Παναθηναϊκός του χρόνου»

Ένας διαφορετικός Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί του χρόνου... παντού, σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΚΑΕ, Νίκο Μπουρλάκη. Τι είπε στον ΣΠΟΡ FM για κόουτς, Καλάθη, Σλούκα και… φευγάτους ξένους.

Επί... τάπητος έθεσε τα θέματα που «καίνε» τον Παναθηναϊκό, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ, Νίκος Μπουρλάκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο studio του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αφού ξεκαθάρισε πως στόχος είναι ξανά η ελληνοποίηση, αφού ανέφερε πως πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις με τον προπονητή μέσα στην εβδομάδα, στη συνέχεια μίλησε για όλους τους παίκτες που «παίζουν» στο ρεπορτάζ της ομάδας (Καλάθη, Σλούκα, Λάσμε, Βεζένκοφ, συνιστώντας... ψυχραιμία στην ονοματολογία!

«Το 2012 ήταν μια... παράνοια. Ξεκινήσαμε με 1,5 παίκτη ουσιαστικά και φτάσαμε μέχρι τώρα να έχουμε κατακτήσει τους 5 απ' τους 6 τίτλους εντός συνόρων», είπε σχετικά για την εποχή Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα.

Ο Νίκος Μπουρλάκης ουσιαστικά... επιβεβαίωσε πως πλην του Γκιστ οι υπόλοιποι ξένοι δύσκολα να συνεχίσουν στους Κυπέλλούχους Ελλάδας και μίλησε για τους Διαμαντίδη-Μαυροκεφαλίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Μπουρλάκη στους 94,6 και τον Τόλη Κοτζιά:

«Το πλάνο είναι σιγά-σιγά να υπάρξει μια παραγωγή. Να ανακαλυφθούν τέτοια ταλέντα. Σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν και η απόκτηση πχ του Μποχωρίδη, άσχετα αν έχει αρκετές ήδη εμπειρίες, είναι νεαρός. Αυτή είναι η φιλοσοφία και η κατεύθυνση. Πιθανώς σε αυτό το ίσως χαθούν κάποιοι τίτλοι, όπως είχαμε πει και στις αρχές. Βέβαια και φέτος ήρθε το Κύπελλο κόντρα στον ΟΣΦΠ στην αρχή και μετά με αντιπάλους όπως ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων Πατρών. Στο πρωτάθλημα υπήρξαν διάφορα πράγματα, με μείον τρεις παίκτες. Δεν είναι θέμα δικαιολογιών, κάθε χρονιά σου δίνει πάτημα να σκέφτεσαι τι μπορεί να διορθώσεις για την επόμενη. Θα εκτιμήσεις κάποια πράγματα, δεν μπορεί να είσαι ικανοποιημένος όταν χάνεις το πρωτάθλημα, ακόμα και παρά το γεγονός πως είχαμε πει ότι με οποιοδήποτε κόστος θα κοιτάξουμε να βγάλουμε νέα ταλέντα. Μόνο όποιος δεν εργάζεται, δεν κάνει λάθη…».

«Το καλοκαίρι του 2012 ήταν ό,τι πιο δύσκολο μπορούσες να φανταστείς. Είχαμε μείνει με 1,5 παίκτη ουσιαστικά, με Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή που τον… πείσαμε να μην σταματήσει το μπάσκετ. Ξεκίνησε απ’ την αρχή μια διαδικασία, μια κατάσταση δύσκολη, ήταν παράνοια… Οι αντιδράσεις ήταν εξωφρενικές κι όμως φτάσαμε σε νταμπλ. Και ήμασταν και 40’ μακριά απ’ το Final-4. Και μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει 5/6 τίτλους εντός συνόρων. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και κάνουν το καλύτερο δυνατό. Καλό είναι να μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα, Πολλοί που το έκαναν εκτέθηκαν. Παίκτες που ειπώθηκε πως δεν θα περνούσαν απ’ το ΟΑΚΑ, όπως λέγανε, πήραν φέτος Ευρωλίγκα, όπως ο Ματσιούλις ή ο Λάσμε που ήρθε αργά σε εμάς, είδαμε τι πρόσφερε. Θα πρέπει να έχεις υπομονή και να δεις πώς θα χτίσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει γερές βάσεις. Τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι ίδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και γι’ αυτό θα πρέπει να παράξεις εσύ τους σταρ».

Για το θέμα προπονητή: «Καταρχήν να βρούμε τον νέο προπονητή. Και στη συνέχεια να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και πάλι με έμφαση στο να ανακαλύψουμε νέα παιδιά. Αυτό είναι συνέχεια στο πλάνο μας. Αν κρίνω από όσα διαβάζουμε, έχουμε κλείσει… 12 προπονητές. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι, πραγματικά. Δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε μακριά. Μέσα στην εβδομάδα θα ‘χουμε κάτι… Πολύ πιθανό».

Για τον Σλούκα: «Εμείς ήμαστε ξεκάθαροι. Υπήρξαν δύο προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν στον μάνατζερ και δεν υπήρχαν… επικοινωνιακά τρικ όπως λένε. Δεν έχω κάτι προς το παρόν, σχετικά με την απάντησή του».

Για τον Διαμαντίδη: «Όλα θα γίνουν στην ώρα τους… Ξέρουμε τι σημαίνει ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός για τον Διαμαντίδη. Ταυτόσημες έννοιες. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Και για τον Μαυροκεφαλίδη θα υπάρξουν οι επαφές όταν θα βρούμε και τον προπονητή. Ήταν εξαιρετικός στα πλέι οφ, έπρεπε να καλύψει και το κενό του Μπατίστα. Σε κάθε αλλαγή προπονητή, πάντως, εμφανίζεται πολύ καλύτερος».

Για τους ξένους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Δεν είναι και τόσο μακριά το ρεπορτάζ περί αποχωρήσεων όλων πλην του Γκιστ… Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τον Τόμπκινς και τον Μάρτιν, αλλά δεν ήταν εύκολο να προλάβουμε και τις χρονικές προθεσμίες. Και στον Πάτρικ Γιανγκ υπήρξε τότε επαφή, αλλά είχε πει πως θέλει να ασχοληθεί με το NBA. Όταν δεν προχώρησαν αυτές οι επαφές, εκείνη τη στιγμή υπήρχαν στενά περιθώρια και καταλήξαμε στον Μόργκαν. Δεν έπιασε, αλλά πήραμε έναν παίκτη που ήταν ο πιο βελτιωμένος του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο Κούπερ ήταν θεωρητικά πολύ πιο σίγουρη επιλογή, γιατί είχε μια ελληνική εμπειρία με τον ΠΑΟΚ. Δεν έπιασε… Ήταν και ένα παιδί άπειρο σε τέτοιες συνθήκες. Ήρθαν και έπρεπε μέσα σε ένα μήνα οι δυο τους να μπουν να παίξουν τελικούς Α1 με τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Δεν είναι και ότι πιο εύκολο… Με απώλειες, χωρίς απώλειες, όπως και να ‘χει, ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση στους τελικούς».


Για τον Βεζένκοφ: «Υπήρξε και πέρσι μια προσέγγιση. Θα εκτιμηθούν αυτά τα δεδομένα και θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει από πέρσι το θέμα αυτό».

Για τον Λάσμε: «Ο Λάσμε δεν έχει μείνει ελεύθερος απ’ την Αναντολού Εφές. Όποιος έχει να δώσει 2 εκατ. για να λύσει το συμβόλαιό του, ας τα δώσει. Αν μείνει ελεύθερος, μιλάμε σε διαφορετικές βάσεις και υπό προϋποθέσεις. Δεν θα άρεσε σε κανέναν φίλο του Παναθηναϊκού να μιλάει πχ μια ξένη ομάδα για τον Γιάνκοβιτς ή τον Παππά που έχουν συμβόλαιο. Κι αυτή τη στιγμή ο Λάσμε έχει συμβόλαιο…».

Για τον Καλάθη: «Πέρσι ήμασταν πολύ σαφείς. Είχε βγει μια ανακοίνωση σε περίπτωση που έφευγε απ’ το NBA να ενταχθεί σε εμάς. Όποιος μένει εκεί, σημαίνει ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση. Έχουμε πει πως όταν φύγει απ’ την άλλη άκρη του Ατλαντικού, θα έρθει στον Παναθηναϊκό. Έχει φορέσει την φανέλα, έχει φωτογραφηθεί και είναι δεδομένο… Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Ουσιαστικά μέχρι τις 15 Ιουλίου περίπου θα πρέπει να περιμένουμε».

Για τα ονόματα που ακούγονται καθημερινά: «Για τον κόσμο είναι η διασκέδασή του, η απόλαυσή του να βλέπει τι γίνεται με τα ονόματα. Εμένα όμως είναι η δουλειά μου. Δεν μπορώ όμως να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου, αλλά δεν είναι καλό να παρασύρεται στην ονομοταλογία. Όλα ήρεμα… Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν γίνεται».

Για την πιθανή κατάκτηση Ευρωλίγκας: «Δεν μπορούμε από 23 Ιουνίου να πούμε τι θα γίνει τον Μάιο του 2016. Είπαμε στόχος είναι να υπάρξει μια πολύ καλύτερη ομάδα από πέρσι και να γίνει το βήμα παραπάνω. Οτιδήποτε έρθει περισσότερο, θα ‘ναι ευπρόσδεκτο. Να ήμαστε σε όλα τα επίπεδα καλύτεροι. Τη δεκαετία του ’90 δίναμε εμείς τα λεφτά, τώρα το κάνουν οι Τούρκοι. Και πάλι εμείς τότε πατούσαμε τους αντιπάλους μας και ακόμα και τώρα είμαστε καλά..».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Δεν ξέρω ως προς τα οικονομικά αν θα ήμαστε πιο πάνω ή πιο κάτω. Δεν μπορώ να το απαντήσω. Σύντομα πάντως θα ενημερωθείτε για ένα νέο πλάνο. Ο Παναθηναϊκός είχε απ’ τις αρχές της δεκαετίες του ’90 να μαζέψει νεαρούς Έλληνες παίκτες και να χτίσει πάνω τους. Τώρα ξαναγίνεται και γιατί πρέπει να επενδύεις σε παιδιά με ταλέντο και γιατί τα οικονομικά δεδομένα σε υποχρεώνουν να ‘χεις παραγωγή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x