Euroleague

Κάνει «πλάκα» ο Εξάστερος!

Σκέτη απόλαυση ο αναγεννημένος Παναθηναϊκός. Στήνοντας νέο πάρτι, οι πράσινοι ισοπέδωσαν την Μάλαγα (76-58) κι έφτασαν τις πέντε σερί νίκες. Αγκαλιά με την πρόκριση το τριφύλλι, όργια Καλάθη-Ουίλιαμς.

Έχει αλλάξει ταχύτητα ο Παναθηναϊκός και κάνει πλάκα στο διάβα του!

Με επιβλητική εμφάνιση από τα… αποδυτήρια (26-7 το σκορ στην πρώτη περίοδο), οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 76-58 της «προβληματικής» Μάλαγα και φτάνοντας τις πέντε σερί νίκες στο Top-16, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 6-3.

Σε συνδυασμό με την ήττα της Εφές (3-6) από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, ο Εξάστερος είναι… με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ (απέχει ήδη 3 νίκες από τους εκτός τετράδας) και ουσιαστικά θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πλεονέκτημα έδρας.

Πολύ… γρήγορη πλέον η ομάδα του Τζόρτζεβιτς, φουλ ενέργεια, με βάθος στο ρόστερ της και «σκυλίσια» άμυνα. Εκπληκτική εμφάνιση Καλάθη με 10π., άλλες τόσες ασίστ και πολλή δουλειά στο παρκέ (5ρ., 3 κλεψίματα, άμυνα), σκορπά τρόμο ο εντυπωσιακός Ουίλιαμς με 16π. (7/11 σουτ). Από κοντά Ραντούλιτσα (12π.) και Γκιστ (10π.), πολύ καλός ο Πάβλοβιτς, δεν έπαιξε λόγω κρυώματος ο Φελντέιν.

Το ματς

Το ποιος κάνει κουμάντο έδειξε με το καλημέρα ο Παναθηναϊκός. Με πιεστική άμυνα στην περιφέρεια που «έπνιγε» την Μάλαγα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πλουραλισμό στην επίθεση, οι πράσινοι προηγήθηκαν 2-8 και 4-14, χάρη σε back to back αιφνιδιασμούς με τους Καλάθη-Πάβλοβιτς. Η είσοδος του Ραντούλιτσα (αντί του άκρως θετικού Κούζμιτς) έδωσε την «σταθερά» κάτω από τη ρακέτα και σε συνδυασμό με την απίστευτα πιεστική άμυνα του τριφυλλιού και την αστοχία των Ισπανών (έμειναν χωρίς καλάθι για 4’), έφεραν το εκπληκτικό 4-20. Η τρομερή πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε… εκκωφαντικά για το τριφύλλι. Με δύο τρίποντες «βόμβες» των Φώτση-Χέινς, η διαφορά εκτινάχθηκε στους 19 και το 7-26.

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχασε προς στιγμήν τον προσανατολισμό του και ο «καυτός» Κουζμίνσκας, έριξε την απόσταση των δύο ομάδων, γράφοντας το 14-28. Η Μάλαγα έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι (κυρίως με περιφερειακά σουτ κα βολές), μείωσε ακόμα και στους 11 (21-32), με τον Κουζμίνσκας να φτάνει τους 10 πόντους, αλλά η ελληνική ομάδα ήλεγχε την κατάσταση. Με τον Καλάθη να οργανώνει εξαιρετικά κι απόψε, με φουλ πρέσινγκ στην άμυνα, με τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο και τον Ουίλιαμς να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, η «ζημιά» αποκαταστάθηκε για το 21-36.Τα πράγματα πήγαιναν ιδανικά για τον Εξάστερο και έκλεισε το πρώτο μέρος εξίσου επιβλητικά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +15 (27-42).

Αγριεμένος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. Με τον Καλάθη να φτάνει τους 10 πόντους και τις 7 ασίστ, οι πράσινοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 0-8 και… απογειώθηκαν για το εντυπωσιακό 27-50! Οι Ανδαλουσιάνοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν μέσα στη ρακέτα, αγκομαχούσαν από την άμυνα του τριφυλλιού και αρκούνταν σε τρίποντα. Για κάθε τέτοιο, όμως, ο Εξάστερος είχε παρόμοια απάντηση και με τους Πάβλοβιτς (πολύ καλός σε όλους τους τομείς –ήδη 9 πόντους), Διαμαντίδη έγραφε το άνετο 38-58. Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούνταν καθόλου και έκαναν ιδανική διαχείριση, προκειμένου να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα. Συνεχίζοντας να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία και περνώντας την μπάλα μέσα στη ρακέτα, έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο εύκολο 46-64, με τον Τζάκσον να προσπαθεί να σώσει από τον διασυρμό την ομάδα του.

Δεν υπήρχε γυρισμός στο ματς. Αυτή η Μάλαγα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα κόντρα στον πολύ καλό Παναθηναϊκό. Και πέραν της ουσίας, ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν αποφασισμένος να προσφέρει και θέαμα. Με εμφανή διάθεση του Παναθηναϊκού να κυνηγήσει κάθε υποψία αιφνιδιασμού, ο Αμερικανός έκανε show και φτάνοντας τους 16 πόντους, έγραφε το 51-72 (35’). Το τελευταίο τετράλεπτο της αναμέτρησης «έχασε» το ενδιαφέρον της, είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να χαλαρώνουν, αλλά τους Γκιστ-Φώτση να προσφέρουν ακόμα δύο (απ’ τα πολλά απόψε) καρφώματα και να διαμορφώνουν το τελικό και εύκολο 58-76.

Τα δεκάλεπτα: 7-26, 27-42, 46-64, 58-76

Μάλαγα: Τζάκσον 13, Ντίαζ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15, Νέλσον 7, Κούλεϊ 6

Παναθηναϊκός: Χέινς 5, Πάβλοβιτς 9, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5, Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν, Διαμαντίδης 5 (4 ασίστ), Γκιστ 10, Καλάθης 10 (10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 4 (5 ριμπάουντ), Ουίλιαμς 16 (7/11 σουτ).

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x