Ευρώπη

Κάνει θραύση ο Ποκουσέφσκι στο Ευρωπαϊκό U18-Στις κορυφαίες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι νιώθει σαν στο σπίτι του στο Ευρωπαϊκό U18 στον Βόλο.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι διαπρέπει στο Ευρωπαϊκό U18 που διεξάγεται στο Βόλο. Ο 17χρονος άσος (2,11μ.) που ανήκει στον Ολυμπιακό έχει οδηγήσει τη Σερβία στην πρώτη θέση του ομίλου της και είναι πρώτος σε αξιολόγηση (24,3) και τάπες (5), δεύτερος σε κλεψίματα (3,3), τρίτος σε ριμπάουντ (10), πέμπτος σε ασίστ (5,7) και 16ος σε πόντους (13,3) σε όλη τη διοργάνωση.

«Δεν παίζω για τον εαυτό μου. Δεν με νοιάζει πόσους πόντους θα βάλω, γιατί στο τέλος της ημέρας αν δεν πας με την ομάδα σου στην τετράδα δεν έχεις πετύχει τίποτα. Γι’ αυτό βασίζω το παιχνίδι μου στην ομάδα», τόνισε στην ιστοσελίδα της FIBA. «Μου αρέσει να κάνω τάπες και έχω την αίσθηση πως βοηθούν την ομάδα μου. Γενικά η άμυνα μού δίνει ώθηση και η επίθεση έρχεται μετά», πρόσθεσε.

Όσο για τη σχέση του με την Ελλάδα και την αίσθηση πως παίζει… εντός έδρας; «Ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 13. Τώρα είμαι σχεδόν 18, δηλαδή έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια. Ξέρω τη γλώσσα, τη μιλάω σαν Έλληνας πια και πολλοί φίλοι μου από την Ελλάδα ήρθαν να μας στηρίξουν. Όλα τα παιδιά έχουμε δίπλα μας τους γονείς μας και θέλουμε τη συμπαράστασή τους», τόνισε.

Η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη για τους «16» τη Λιθουανία. Η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή έκανε καλό στην ομάδα. «Νομίζαμε πως είχαμε πετύχει κάτι μετά τη νίκη επί της Γερμανίας, αλλά δεν είχαμε καταφέρει τίποτα. Ήταν ένα χαστούκι που μας βοήθησε. Καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε και πλέον κερδίζουμε», είπε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x