Ελλάδα

Καρβέλας στον ΣΠΟΡ FM: «Είμαστε μια οικογένεια, τίποτα δεν ήταν τυχαίο»

Ο τιμ μάνατζερ της Ελλάδας, Δημήτρης Καρβέλας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική U20.

Για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδας και όσα συνέβησαν εντός των... τειχών της ομάδας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο τιμ μάνατζερ της γαλανόλευκης, Δημήτρης Καρβέλας.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM και στον Βασίλη Παπαθεοδώρου

«Το χθεσινό ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Τα συναισθήματά μου είναι απίστευτα. Ήταν όλων των παιδιών αυτό που κάνανε. Είδα τα πρόσωπα των συνεργατών, το χάρηκαν όσο κι εγώ. Όλοι από τον προπονητή μέχρι τους φροντιστές. Αυτό που είδατε δεν ήταν η προσπάθεια του ενός αλλά η προσπάθεια όλων. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια και δεν έχουμε ταβάνι», είπε αρχικά.

Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Το σημαντικό σε αυτή την ομάδα είναι ότι κανείς δεν λέει ο φίλος μου ο Χαραλαμπόπουλος, ο φίλος μου ο Κόνιαρης αλλά όλοι λένε ο αδερφός μου. Αυτή η ομάδα είναι οικογένεια, το επιτελείο και οι παίκτες είναι τέσσερα χρόνια μαζί. Η Ομοσπονδία είναι μακριά και δίπλα μας. Εμείς είμαστε μια οικογένεια, δεν υπάρχει αρχηγός. Υπάρχει σεβασμός προς όλους. Είμαστε όλοι 20 χρονών και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ο Παπαθεοδώρου από την Αστάνα μας έλεγε πότε θα τελειώσει τις υποχρεώσεις του για να έρθει, το ίδιο και ο Λημνιάτης. Οι παίκτες το ίδιο. Οι πρώτοι που μας είπαν άντε και με το χρυσό στο ξενοδοχείο πριν φύγουμε ήταν ο Τολιόπουλος και τα άλλα παιδιά που ήταν πριν στην ομάδα.

Αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια και τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Τα παιδιά δεν περιμέναμε να τους δούμε τους δύο τελευταίους μήνες. Όλο το διάστημα μιλάμε με τα παιδιά. Ο Παπαθεοδώρου ήξερε από την Αστάνα τα πάντα για τα παιδιά. Εμείς είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε συμβαίνει.

Όλο τον χρόνο τους παίρναμε τηλέφωνο, όταν παίζανε, όπως παίζανε, όσο παίζανε και όσο παίζανε. Η ψυχολογία είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Όταν φτάνει σε σημείο ο Χαραλαμπόπουλος, που έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο και δεν θέλει τα λεφτά του Παναθηναϊκού γιατί θέλει να παίξει μπάσκετ, αυτό τα λέει όλα. Τα παιδιά θέλουν να παίζουν μπάσκετ».


Γιατί δεν παίζουν τα παιδιά στις ομάδες τους: «Δεν μπορείς να παίξεις σε αυτές τις ομάδες γιατί υπάρχουν δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι οι Έλληνες που έχουν δεύτερο ρόλο και η άλλη είναι οι ξένοι που λειτουργούν μεταξύ τους. Οι ξένοι έρχονται για μια χρονιά. Ο Χαραλαμπόπουλος, όμως, ο Μουράτος θέλουν να παίξουν στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Τα παιδιά θέλουν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε ομάδα για να παίζουν μπάσκετ. Στην Εθνική έρχονται και παίζουν μπάσκετ, το ευχαριστιούνται. Το χειρότερο πράγμα σε αυτή την ηλικία είναι η απόρριψη. Δεν μπορεί τη μία εβδομάδα να μιλάει όλος ο κόσμος γι’ αυτούς και την άλλη εβδομάδα να μην υπάρχουν στον χάρτη».


Για το ότι η Εθνική είχε σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Παπαγιάννη, Κ. Αντετοκούνμπο:
«Ο Παπαγιάννης δεν μπόρεσε να έρθει, ήταν μεγάλη απουσία στα λόγια αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε, δεν μπήκε στη διαδικασία να το συζητήσει στην ομάδα το παιδί είχε τους λόγους του και δεν ήρθε. Αυτό το πράγμα είναι τρομερό. Τα παιδιά στεναχωρήθηκαν όλα που χτύπησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ευχήθηκαν να γυρίσει γρήγορα και εκεί τελείωσε. Τους έβλεπες με πόσο πάθος περίμεναν το πρώτο παιχνίδι».

Για το μεγάλο προσόν αυτής της Εθνικής: «Αυτή η ομάδα είχε μεγάλο προσόν την άμυνα. Το στοιχείο μας ήταν αυτό, είδατε η Ισπανία έβαλε 50 πόντους. Η ομάδα έμπαινε μέσα και… έπαιρνε κεφάλια. Παίζανε άμυνα για σεμινάριο. Δούλευαν πολύ τα παιδιά, ενώ κι εμείς κάναμε καλό σκάουτινγκ».

Για το αν ήταν κάποια στιγμή... φοβήθηκε: «Ειλικρινά όχι, δεν ήμουν ποτέ απαισιόδοξος. Εγώ το είχα σίγουρο ότι θα το παίρναμε χθες. Τα παιδιά είναι απίστευτοι χαρακτήρες από τις οικογένειές τους. Τα συναισθήματα που νιώσαμε τις δύο τελευταίες ημέρες ήταν απίστευτα. Χθες το διασκεδάζαμε και οι περισσότεροι έκλαιγαν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x