Ευρώπη

«Καρφιά» Τζόρτζεβιτς για τη FIBA

Την έντονη δυσαρέσκεια του Σάσα Τζόρτζεβιτς προκάλεσε ο νέος τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών των εθνικών ομάδων για τις διοργανώσεις της FIBA.

«Βέλη» κατά της FIBA έριξε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης της προεπιλογής της Σερβίας για το Ευρωμπάσκετ, ο «Σάλε» ξέσπασε κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, με αφορμή τον νέο τρόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσης για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Πλάβι» με αφορμή τη νέα μορφή των προκριματικών για τις διεθνείς διοργανώσεις, όπως αποφάσισε η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ:

«Η FIBA προσπαθεί τεχνητά να αλλάξει την ιεραρχία του παγκόσμιου μπάσκετ με τα "παράθυρα" των προκριματικών για τις εθνικές ομάδες. Οι καλύτεροι παίκτες δεν θα αγωνιστούν σε αυτά. Και έτσι, αντί γι’ αυτούς που θα το αξίζουν, θα συμμετάσχουν ιδιαίτερα ρόστερ. Αυτό αποδυναμώνει εμάς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς. Δεν μπορείς ποτέ να μετατρέψεις την Μολδαβία σε υπερδύναμη του μπάσκετ, αλλά τώρα θα έχει την ευκαιρία της γιατί δεν έχει παίκτες στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x