Ελλάδα

Καστρίτης: «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται»

Νίκη που δίνει μεν ανάσα, αλλά δεν βγάζει τον Αρκαδικό ακόμη από τη δύσκολη θέση χαρακτήρισε αυτή επί του Κολοσσού ο Γιάννης Καστρίτης.

Απόλυτα συμβιβασμένος με τη δύσκολη θέση στην οποία παραμένει ο Αρκαδικός παρά τη νίκη επί του Κολοσσού έδειξε ο Γιάννης Καστρίτης.

«Είναι περιττό να αναφέρουμε τη σημασία της νίκης σήμερα (13/02). Πρωταρχικά έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς είχαμε σερί ήττες. Οφείλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για το πώς διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, αλλά και το πώς διαχειρίστηκαν το αρνητικό σερί. Σήμερα (13/02) νομίζω πως δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο το ματς. Τα παιδιά πάλεψαν κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν είναι εύκολο να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε με τόσες προσθαφαιρέσεις, ωστόσο η νίκη είναι πολύ μεγάλη. Μας δίνει πίστωση χρόνου», τόνισε ο προπονητής των Αρκάδων.

Επίσης στάθηκε στον τραυματισμό του Αβραάμ Καλλινίκη, αλλά και τους φιλάθλους του Αρκαδικού: «Να ευχηθώ στον Άκη Καλλινικίδη περαστικά. Δεν ξέρω πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός, ελπίζω να μην είναι τόσο και να τον έχουμε ξανά μαζί μας. Είναι σημαντικό για την υγεία του και εν συνεχεία για την ομάδα, καθώς μας βοηθάει σε πολλά κομμάτια. Θέλω να σταθώ, επίσης, στην παρουσία του κόσμου που γέμισε το κλειστό. Φάνηκε το πόσο μας βοήθησαν από τον ενθουσιασμό που προκαλούσαν στους παίκτες μας. Τους ευχαριστώ πολύ, μας βοήθησαν κι ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν. Να συγχαρώ και τον Κολοσσό για την πορεία του μέχρι τώρα και την εικόνα που παρουσιάζει».

Τέλος, για τη σημασία της νίκης είπε: «Όλοι στην ομάδα νιώθουμε πως δεν έχουμε άλλες ευκαιρίες. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό ενδεχομένως μας απελευθερώνει από το άγχος. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Θα δίνουμε σε κάθε αγώνα τον καλύτερο εαυτό μας. Υπάρχουν κομμάτια σε κάθε ματς που σου φέρνουν άγχος, όπως θα μπορούσε να συμβεί σήμερα (13/02) εάν είχε σκοράρει σε ένα από τα τρία χαμένα λέι απ ο Γεωργαλλής, ωστόσο γενικά νομίζω δεν παρουσιαστήκαμε πιεσμένοι. Πλέον, φεύγει λίγο το… μαύρο από τα μάτια μας, καθαρίζουμε το μυαλό μας και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Δεν ξέρω εάν μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά η αντεπίθεσή μας, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Για εμάς είναι παγίδα να κοιτάζουμε τι νίκες έχουν οι αντίπαλοι. Αυτό θα μας προκαλέσει περισσότερο άγχος και δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση. Εφόσον κερδίζουμε και συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα ματς που πρέπει, τότε η κατάσταση είναι στα χέρια μας».

Ο Άλεξ Λίτζιον, μιλώντας εκ μέρους των παικτών, τόνισε: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα, είχαμε νέους παίκτες όπως και εμένα, αλλά παίξαμε καλά και πιστεύω πως όσο περνούν οι ημέρες θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νίκη, κοιτάμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και κάθε αγωνιστική θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε πιο σκληρά, πιο ομαδικά στην άμυνα, τότε καταφέραμε να ξεφύγουμε στο σκορ. Στο πρώτο μισό του ματς μία ο ένας, μία ο άλλος έβαζε καλάθι, αλλά σιγά σιγά αρχίσαμε να παίρνουμε διαφορά. Οι οπαδοί μας ήταν φανταστικοί. Ήταν ο έκτος παίκτης μας κάθε φορά που βάζαμε ένα καλάθι, κάθε φορά που βγάζαμε μια άμυνα. Μας βοήθησε πολύ σε ένα ματς που έπρεπε αναγκαστικά να το κερδίσουμε και το κερδίσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x