Ελλάδα

Καστρίτης: «’Χτίσαμε’ την επίθεση πάνω στην άμυνα»

Η καλή άμυνα έφερε την καλή επίθεση για τον Άρη κόντρα στον Πανιώνιο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καστρίτη.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του που ήξεραν πως έπρεπε να νικήσουν οπωσδήποτε, ενώ «αποθέωσε» τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στο Αλεξάνδρειο. Θεωρεί καθοριστική την κούραση των παικτών των αντιπάλων για τα τρίποντα που ευστόχησαν οι παίκτες του, καλή τη μηνιαία διακοπή στην Basket League και αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα του 1979.

Αναλυτικά: «Δεν θέλω να πω πάρα πολλά για το παιχνίδι. Για μια ακόμα φορά νιώθω την ανάγκη να πω πολλά "μπράβο" στους παίκτες μας. Θέλαμε να νικήσουμε οπωσδήποτε πριν τη διακοπή και να επιβραβευτεί η σκληρή προσπάθεια των παιδιών. Δεν ήμασταν όπως θέλαμε. Δεν μας αντιπροσωπεύουν οι 38 πόντοι παθητικό. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μπήκε με ψυχή. Το DNA της λέει "άμυνα".

"Χτίσαμε" το επιθετικό κομμάτι μας με βάση την άμυνα και φτάσαμε στη νίκη. Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στον κόσμο που πραγματικά μας βοηθάει πάρα πολύ. Οι παίκτες βρίσκονται 13 μέρες συνεχόμενες στο παρκέ. Στο τελείωμα το παιχνιδιού είχαν δυνάμεις και πάθος ώστε να αγωνιστούν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πολλά "μπράβο" αξίζουν και στον Παναγιώτη Ζάλλαγο, τον γυμναστή μας. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου για την καθημερινή δουλειά τους. Πάμε σε διακοπή. Από τη μία είχαμε καλό ρυθμό, αλλά, από την άλλη, έχουμε τραυματίες και συσσωρευμένη κόπωση. Κάτι θα χάσουμε, κάτι θα κερδίσουμε, αλλά μένουν ακόμα 12 αγωνιστικές, ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για τα πολλά τρίποντα των «κιτρινόμαυρων»: «Αν δεν κάνω λάθος, σουτάραμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Η ομάδα του Πανιωνίου από κάποια στιγμή και μετά κουράστηκε και γέμισε με φάουλ, οπότε μας άφησαν το τρίποντο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά. Ήταν ελεύθερα τρίποντα. Τους λέμε να σουτάρουν όταν είναι καλά και έχουν αυτοπεποίθηση. Ίσως είναι και ξένη εικόνα για τα παιδιά να τους δίνονται τόσα ελεύθερα σουτ. Η άμυνά μας ήταν ξανά εκεί».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Είναι καλή ευκαιρία η διακοπή. Είναι πολλά, τα οποία είναι πιο μικρά και δεν κοστίζουν προπόνηση. Η δουλειά που γίνεται πίσω από αυτό που βλέπετε είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή και μεγάλη σε όγκο».

Για το πρωτάθλημα του 1979: «Εμείς, δυστυχώς, ήμασταν στα αποδυτήρια. Θα το δούμε στην τηλεόραση. Μάθαμε τη συγκίνηση και το τι ακριβώς έγινε. Είμαι πολύ μικρός μπροστά σε αυτόν το σύλλογο. Όλοι γνωρίζουν -παγκοσμίως- για το τι έχει καταφέρει αυτός ο σύλλογος. Καθημερινά, θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουμε στο "ταβάνι" μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x